• Business

    Nvidia: Ποια είναι η εταιρεία που ετοιμάζεται να καταρρίψει το ρεκόρ ημερήσιων κερδών της Apple

    • Bloomberg
    Ο Τζεν-Σου Χουάνγκ ίδρυσε την Nvidia το 1993

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang


    H μετοχή της εταιρείας κατασκευής τσιπ Nvidia Corp. είναι έτοιμη να καταγράψει ημερήσιο ρεκόρ κερδών στη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς αύξησε τις προοπτικές της μετά την εκρηκτική ζήτηση για τσιπ που χρησιμοποιούνται σε εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

    O τίτλος της αυξήθηκε έως και 29% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές την Τετάρτη. Εάν διατηρήσει τα κέρδη του, η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας θα αυξηθεί κατά 219 δισ. δολάρια, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 974 δισ. δολαρίων.

    Αυτό θα ξεπερνούσε την μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση που σημείωσε η Apple, ύψους 191 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τον Νοέμβριο του 2022 και αυτή που κατέγραψε η Amazon.com Inc. τον Φεβρουάριο του 2022.

    Οι πωλήσεις το τρίμηνο που λήγει τον Ιούλιο θα ανέλθουν σε περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η Nvidia. Η πρόβλεψη της ξεπερνά κατά πολύ την μέση εκτίμηση των αναλυτών για 7,18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και συνιδρυτή της Τζεν-Σου Χουάνγκ, η εταιρεία εξελίχθηκε στον κορυφαίο πάροχο υπολογιστικής ισχύς που χρειάζεται για την ανάπτυξη λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης.

    Nvidia Poised for Record Gain |
    Η Nvidia είναι έτοιμη για κέρδη ρεκόρ

    Ωστόσο, ακόμη και με τη φρενίτιδα της τεχνητής νοημοσύνης που έχει οδηγήσει στον υπερδιπλασιασμό των μετοχών της Nvidia, η εταιρεία δεν έχει ενταχθεί ακόμη στο κλαμπ του 1 τρισ. δολαρίων που βρίσκονται η Αpple και η Amazon.

    Η κεφαλαιοποίηση της ανέρχεται τώρα στα 775 δισ. δολάρια. Δηλαδή είναι πάνω από έξι φορές μεγαλύτερη από αυτή της Intel Corp, μίας εταιρείας που έχει υπερδιπλάσια ετήσια έσοδα από αυτά που είχε η Nvidia πέρυσι.

    Και ενώ μετά το τελευταίο άλμα της μετοχής της βρίσκεται στην κορυφή του αμερικανικού chart, εξακολουθεί να κατατάσσεται τουλάχιστον στο Νο. 2 παγκοσμίως. Η PetroChina Co. πρόσθεσε σχεδόν 600 δισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της την πρώτη ημέρα των συναλλαγών της στη Σαγκάη τον Νοέμβριο του 2007.

    Η μετοχή της Nvidia κέρδισε έως και 29% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Νέας Υόρκης, ενώ η ανταγωνίστρια της Advanced Micro Devices Inc. έκανε άλμα 10%.

    Διαβάστε ακόμη:

    Nvidia: Η τεχνητή νοημοσύνη εκτόξευσε κατά 98% την περιουσία του ιδρυτή της

    ΕΕ: Ενέκρινε την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft με 69 δισ. δολάρια



    ΣΧΟΛΙΑ