• Business

    Nvidia: Άλμα 206% στα έσοδα στο τρίμηνο – Προβληματισμός για τα εμπόδια στις πωλήσεις στην Κίνα

    • NewsRoom
    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang φωτογραφία: Photographer: I-Hwa Cheng/Bloomberg


    Καλύτερα των αναμενόμενων ήταν τα αποτελέσματα της Nvidia για το τρίτο τρίμηνο.

    Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 4,02 δολάρια ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης των αναλυτών για κέρδη 3,37 δολάρια ανά μετοχή.

    Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 206% σε ετήσια βάση, στα 18,12 δισ. δολάρια, έναντι 16,18 δισ. που ανέμεναν οι αναλυτές.

    Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε πως αναμένει να υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος το επόμενο τρίμηνο από τους περιορισμούς στις εξαγωγές στην Κίνα και σε άλλες χώρες. «Αναμένουμε ότι οι πωλήσεις μας σε αυτούς τους προορισμούς θα μειωθούν σημαντικά το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού 2024, αν και πιστεύουμε ότι η πτώση θα αντισταθμιστεί περισσότερο από την ισχυρή ανάπτυξη σε άλλες περιοχές», ανέφερε η Nvidia σε επιστολή της προς τους μετόχους .

    Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η Nvidia ανακοίνωσε την Κάρτα γραφικών (GPU) GH200, η οποία έχει περισσότερη μνήμη από την τρέχουσα H100 καθώς και  έναν επιπλέον επεξεργαστή Arm. Η Nvidia είπε ότι η Iris Energy με έδρα την Αυστραλία, ιδιοκτήτρια data centers εξόρυξης bitcoin, αγόραζε 248 H100 για 10 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία ανέρχονται σε περίπου 40.000 δολάρια το καθένα.

    Μόλις πριν από δύο χρόνια, οι πωλήσεις GPU για την αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών σε υπολογιστές ήταν η μεγαλύτερη πηγή εσόδων της Nvidia. Τώρα η εταιρεία λαμβάνει τα περισσότερα έσοδα από τις φάρμες διακομιστών.

    Η ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης μετά την είσοδο της OpenAI έκανε πολλές εταιρείες να αναζητήσουν τρόπους για να προσθέσουν παρόμοιες δυνατότητες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης στο λογισμικό τους. Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση για GPU της Nvidia ενισχύθηκε.

    Ορισμένοι αναλυτές δήλωσαν πριν από την έκθεση της Τρίτης ότι αναμένουν άλλο ένα τρίμηνο υπεραπόδοσης από την Nvidia.

    Διαβάστε επίσης

    Wall Street: Απώλειες έφεραν τα πρακτικά της FED – Στην Nvidia στρέφεται το ενδιαφέρον της αγοράς

    Χρυσός: Επέστρεψε πάνω από τα 2.000 δολάρια/ουγγιά

    Prodea: Αύξηση 14,4% στον κύκλο εργασιών στο εννεάμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ