• Σχόλιο Αγοράς

    Wall Street: Απώλειες έφεραν τα πρακτικά της FED – Στην Nvidia στρέφεται το ενδιαφέρον της αγοράς

    • NewsRoom
    Χρηματιστές στη Wall Street


    Με ήπιες  απώλειες ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, με την αγορά να αναμένει τις ανακοινώσεις της Nvidia για τα κέρδη του τρίτου τριμήνου.

    Ειδικότερα, ο Dow Jones έκλεισε στις 35.088,29 μονάδες με απώλειες -0,18%, ο S&P 500 στις 4.538,19 μονάδες με πτώση  -0,20% ενώ ο Nasdaq στις 14.199,98 μονάδες με απώλειες -0,59%.

    Με τη σημερινή πτώση τόσο ο S&P 500 όσο και ο Nasdaq έσπασαν το ανοδικό σερί των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων.

    Η πτώση της αγοράς ήρθε μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών της FED, σύμφωνα με τα οποία οι αξιωματούχοι της επιτροπής FOMC για τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας δεν έδειξαν κάποια ένδειξη για επερχόμενες μειώσεις επιτοκίων. ς όσο και ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq σημείωσαν μια σειρά από πέντε συνεχόμενες νικηφόρες ημέρες.

    Η Fed ανέφερε ότι η πολιτική θα πρέπει να παραμείνει «περιοριστική», εν μέσω ανησυχιών ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να είναι επίμονος ή υψηλότερος.

    «Στη συζήτηση για τις προοπτικές πολιτικής, οι συμμετέχοντες συνέχισαν να κρίνουν ότι ήταν κρίσιμο η στάση της νομισματικής πολιτικής να διατηρηθεί αρκετά περιοριστική για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο στόχο του 2% της Επιτροπής με την πάροδο του χρόνου», αναφέρουν τα πρακτικά.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, αναμένεται πως η FED θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, ενώ οι πρώτες μειώσεις αναμένονται από τον Μάιο και μετά.

    Στα μακροοικονομικά στοιχεία, οι πωλήσεις κατοικιών τον Οκτώβριο ανήλθαν σε 3,79 εκατομμύρια μονάδες, έναντι εκτιμήσεων 3,9 εκατομμυρίων, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών. Αυτό σηματοδότησε τον χαμηλότερο ρυθμό πωλήσεων από τον Αύγουστο του 2010 και πτώση 14,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

    Η αγορά αναμένει μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου τις ανακοινώσεις της Nvidia, η μετοχή της οποίας έκλεισε την Τρίτη με απώλειες ο,92%. Στα υπόλοιπα εταιρικά αποτελέσματα, η American Eagle ανακοίνωσε ασθενέστερη από την αναμενόμενη καθοδήγηση για τα λειτουργικά έσοδα για όλο το έτος, με την μετοχή της εταιρείας ένδυσης να κλείνει στο -15,8%.

    H μετοχή της Lowe’s έκλεισε επίσης με απώλειες 3,12%, μετά τη μείωση των προοπτικών για το σύνολο του έτους.

    Απώλειες 1,5% σημείωσε και η Amazon, μετά από δημοσίευμα του CNBC πως ο Τζεφ Μπέζος ενδέχεται να πουλήσει περισσότερες μετοχές.

    Από τις μετοχές του Dow Jones, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι Travelers (1,72%), Verizon (1,42%) και Coca-Cola (1,10%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες οι Intel (-2,46%), Goldman Sachs (-1,32%), Microsoft (-1,16%) και 3M (-1,04%).

    Διαβάστε επίσης

    Χρυσός: Επέστρεψε πάνω από τα 2.000 δολάρια/ουγγιά

    Πρακτικά Fed: Οι αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι η πολιτική πρέπει να μείνει περιοριστική

    Wall Street Journal: Την παραίτησή του από CEO της Binance σχεδιάζει ο Changpeng Zhao



    ΣΧΟΛΙΑ