• Business

    Novo Nordisk: Πιθανές πωλήσεις 33 δισ. δολαρίων έως το 2030 βλέπει η JP Morgan

    • Bloomberg
    Lars-Fruergaard-Jørgensen, CEO Novo Nordisk (Πηγή: novonordisk.com)

    Lars-Fruergaard-Jørgensen, CEO Novo Nordisk (Πηγή: novonordisk.com)


    Η Novo Nordisk μπορεί να καταλάβει σχεδόν το ήμισυ της ταχέως αναπτυσσόμενης παγκόσμιας αγοράς φαρμάκων για την παχυσαρκία, που ισοδυναμεί με πιθανές πωλήσεις περίπου 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2030, σύμφωνα με την JPMorgan Chase & Co.

    Η  δανέζικη φαρμακοβιομηχανία – η οποία είναι πλέον η μεγαλύτερη εταιρεία της Ευρώπης μετά την επιτυχία των ενέσιμων φαρμάκων Ozempic και Wegovy – θα είναι η μεγάλη κερδισμένη από την αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης της παχυσαρκίας και των καρδιαγγειακών παθήσεων, γράφουν σε σημείωμα οι αναλυτές, με επικεφαλής τον Richard Vosser.

    Διπλασίασαν την εκτίμησή τους για τη συνολική αγορά φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας σε πωλήσεις 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2032 και αναμένουν ότι η Novo και η Eli Lilly & Co. θα μοιραστούν τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών.

    Novo Nordisk Has Surged on Obesity Drug Success | Shares have almost tripled in value since Wegovy received FDA approval
    Οι μετοχές έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί σε αξία από τότε που το Wegovy έλαβε την έγκριση του FDA

    Ο Vosser αύξησε την τιμή στόχο για το τέλος του 2024 κατά 25%, στις 1.500 κορώνες Δανίας και επανέλαβε τη σύσταση overweight, επικαλούμενος το «ανώτερο προφίλ ανάπτυξης της Novo έως το 2030, μαζί με την καλύτερη ορατότητα στον κλάδο για αυτήν την ανάπτυξη».

    Οι αναλυτές τόνισαν επίσης τους επερχόμενους καταλύτες, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών δεδομένων δοκιμών που θα παρουσιαστούν στη συνάντηση της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας τον Νοέμβριο.

    Τα αρχικά δεδομένα από αυτή τη δοκιμή, που έδειχναν ότι το Wegovy μείωσε τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων, κυκλοφόρησαν τον περασμένο μήνα και οδήγησαν τις μετοχές της Novo στη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων 20 και πλέον ετών.

    Μια βελτίωση στην προμήθεια του Wegovy στις ΗΠΑ – κάτι για το οποίο η Novo παλεύει – θα είναι επίσης θετική, δήλωσε η JPMorgan.

    Διαβάστε επίσης:

    Novo Nordisk: Το Ozempic εκτόξευσε την χρηματιστηριακή της αξία – Η μάχη με τη LVMH

    Novo Nordisk: «Σπάει» ταμεία το υπερ… φάρμακο για την παχυσαρκία – Μειώνεται η προσφορά

    Νovo Nordisk: Ξεπέρασε το ΑΕΠ της Δανίας η κεφαλαιοποίησή της



    ΣΧΟΛΙΑ