• Business

    Νηρέας – Σελόντα: Νέες διαβουλεύσεις για την ανάδειξη του νικητή


    Σκληρό «μπρα ντε φερ» φαίνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη μεταξύ των συμβούλων πώλησης και των υποψήφιων αγοραστών του Νηρέα και της Σελόντα. Παρά την περιρρέουσα ατμόσφαιρα πως η ανακοίνωση του νέου επενδυτή ήταν θέμα χρόνου, οι σύμβουλοι του διαγωνισμού ξεκίνησαν νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους υποψήφιους επενδυτές, εντείνοντας την αγωνία για τον τελικό νικητή.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι έχουν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τα σχήματα που προκρίθηκαν στην τελική φάση (short list), σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο τίμημα για τις δυο εταιρείες που παρά τα προβλήματα παραμένουν ένας ισχυρός παίκτης στην παγκόσμια ιχθυοκαλλιέργεια.

    Πηγές που παρακολουθούν από πολύ κοντά την υπόθεση αναφέρουν ότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα ανακοινωθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού και εκτιμούν ότι αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες.

    Από την άλλη πλευρά, οι επενδυτές που προκρίθηκαν στην τελική φάση και συμπεριλήφθηκαν στην short list πιέζουν για την ανακοίνωση του νικητή το συντομότερο δυνατό, λέγοντας πως δεν υπάρχει πολυτέλεια του χρόνου και πως η προσπάθεια ανασυγκρότησης των εταιρειών πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

    Υπενθυμίζεται ότι στην τελική φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν τα funds Amerra που ελέγχει την Ανδρομέδα Ιχθυοκαλλιέργειες και Diorasis International, τα οποία κατέθεσαν τις καλύτερες προσφορές απ’ όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

    Ενδιαφέρον για την απόκτηση του Νηρέα και της Σελόντα είχαν εκδηλώσει επίσης το επενδυτικό κεφάλαιο της Oaktree καθώς και τα funds Panaxia, Butterfly, το Duet Group και το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Tinicum Inc. (Pontos Aqua).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νηρέας – Σελόντα: «Αντίστροφη μέτρηση» για την ανάδειξη του νικητή – Ολοκληρώθηκαν οι επαφές με Lazard

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νηρέας – Σελόντα: Παρατείνεται η αγωνία για τον νικητή – Στη «short list» Amerra και Diorasis



    ΣΧΟΛΙΑ