• Business

    Νηρέας – Σελόντα: «Αντίστροφη μέτρηση» για την ανάδειξη του νικητή – Ολοκληρώθηκαν οι επαφές με Lazard


    Εν αναμονή της απόφασης των τραπεζών βρίσκονται οι υποψήφιοι επενδυτές που προκρίθηκαν στην τελική φάση (short list) του διαγωνισμού πώλησης του Νηρέα και της Σελόντα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι επαφές που είχαν με τον σύμβουλο πώλησης (Lazard), όπου κλήθηκαν να δώσουν πρόσθετες διευκρινήσεις για την πρότασή τους και πλέον περιμένουν πότε θα ανακοινωθεί ο νικητής.

    Αν και δεν υπάρχει σχετική ενημέρωση, δεν αποκλείεται να τους ζητήθηκε να βελτιώσουν την προσφορά τους αλλά και να λάβουν πρόσθετες δεσμεύσεις στο πλαίσιο ανασυγκρότησης των δυο εταιρειών.

    Πηγές που παρακολουθούν την υπόθεση αναφέρουν πως οι προσφορές που κατέθεσαν τα υποψήφια σχήματα ήταν αρκετά σοβαρές και θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου να αναδειχθεί ο νικητής.

    Σελόντα

    Σύμφωνα πληροφορίες στην τελική φάση, προκρίθηκαν το αμερικάνικο fund Amerra που ελέγχει  την Ανδρομέδα Ιχθυοκαλλιέργειες και η Diorasis International, η εταιρεία διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων που δημιούργησαν Έλληνες μάνατζερ και έχει επενδύσει από το 2014 στην Bitsakos Aquaculture S.A.

    Εθνικός πρωταθλητής

    Η αγορά παρακολουθεί με αγωνία την υπόθεση, καθώς η έκβασή της θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την επόμενη μέρα στον κλάδο της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. Η είσοδος νέου επενδυτή και η ένταξή του Νηρέα και της Σελόντα σε ένα κοινό σχήμα θα δημιουργήσει έναν εθνικό πρωταθλητή, ο οποίος θα είναι σε θέση να πρωταγωνιστήσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνολικά, οι δυο εταιρείες διαθέτουν πάνω από 80 μονάδες πάχυνσης, έχουν τζίρο που υπερβαίνει τα 350 εκατ. ευρώ και απασχολούν πάνω από 2.000 εργαζόμενους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νηρέας – Σελόντα: Παρατείνεται η αγωνία για τον νικητή – Στη «short list» Amerra και Diorasis

    ΔΕΙΤΕ  ΕΠΙΣΗΣ: Νηρέας – Σελόντα: Τι ζητάνε οι υποψήφιοι επενδυτές από τις τράπεζες

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ