• Business

    Νηρέας – Σελόντα: Παρατείνεται η αγωνία για τον νικητή – Στη «short list» Amerra και Diorasis

    Νηρέας Σελόντα ιχθυοκαλιέργιες


    «Κούρσα» για δυο, όπως όλα δείχνουν, είναι πλέον ο διαγωνισμός πώλησης της Σελόντα και του Νηρέα. Πηγές με γνώση της υπόθεσης αναφέρουν ότι στη τελική φάση προκρίθηκαν δυο (short list), η Amerra που ελέγχει ήδη την Ανδρομέδα Ιχθυοκαλλιέργειες και η Diorasis, οι προσφορές των οποίων κρίθηκαν ως οι καλύτερες.

    Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τις αμέσως επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι επαφές ανάμεσα στους δυο υποψήφιους επενδυτές και τον σύμβουλο πώλησης, την Lazard.

    Στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, είναι να υπάρξει συμφωνία επί ενός κοινά αποδεκτού σχεδίου σύμβασης πώλησης (SPA), ώστε στην συνέχεια να υποβληθούν οι τελικές ( βελτιωτικές) προσφορές τους, οι οποίες θα είναι ευθέως συγκρίσιμες. Κατόπιν τούτου θα αναδειχθεί ο προτιμητέος επενδυτής.

    Από την άλλη πλευρά, τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι το «παιχνίδι» παραμένει ανοιχτό και για τα πέντε σχήματα που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές, σημειώνοντας πως τίποτα δεν έχει τελειώσει και πως θα ακολουθήσει διαβούλευση με όλους τους υποψήφιους επενδυτές.

    Η διαδικασία αυτή, δεν αποκλείεται να διαρκέσει έως και ένα μήνα!

    Κύκλοι των επενδυτών προτού γίνει γνωστή η παραπάνω εξέλιξη είχαν τονίσει την ανάγκη να ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό ο νικητής, λέγοντας πως η αβεβαιότητα δεν είναι προς το συμφέρον κανενός

    νηρέας

    Να σημειωθεί ότι πέρα από την Amerra Capital που ελέγχει ήδη την Ανδρομέδα Ιχθυοκαλλιέργειες, την Diorasis και την HIG (Harvard Investment Group), δεσμευτική προσφορά είχε καταθέσει ακόμη ένα σχήμα από τις Oaktree, Duet, Butterfly, Hybrid Capital και Tinicum.

    Το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό είναι μεγάλο, καθώς η έκβασή του θα καθορίσει την επόμενη μέρα όχι μόνο στην ελληνική αλλά στην παγκόσμια ιχθυοκαλλιέργεια.

    Από την συνένωση των δυο εταιρειών αναμένεται να προκύψει ένα γιγαντιαίο σχήμα που θα διαχειρίζεται πάνω από 80 μονάδες πάχυνσης, θα πραγματοποιεί πωλήσεις άνω των 350 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση και θα απασχολεί πάνω από 2.000 εργαζόμενους.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νηρέας – Σελόντα: Τι ζητάνε οι υποψήφιοι επενδυτές από τις τράπεζες

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νηρέας – Σελόντα: Τι ζητάνε οι υποψήφιοι επενδυτές από τις τράπεζες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νηρέας: Πόσο αυξήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο μετά τη μετατροπή ομολογιακού



    ΣΧΟΛΙΑ