Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Νίκος Σάββας: Τέσσερα containerships παρήγγειλε η Cosmoship

Νίκος Σάββας

O εφοπλιστής Νίκος Σάββας, Cosmoship Management

Στην παραγγελία τεσσάρων νεότευκτων feeder containerships προχώρησε η ναυτιλιακή εταιρεία Cosmoship Management της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Νίκος Σάββας. Όπως αναφέρουν ναυλομεσίτες από την Ελλάδα, η παραγγελία αφορά τέσσερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (χωρητικότητας 1.500-teu το καθένα) από τα κινέζικα ναυπηγεία Guangzhou Wenchong Shipyard.

Το ποσό του deal δεν έχει γίνει γνωστό, όμως εφόσον η συμφωνία επισημοποιηθεί ο στόλος της Cosmoship θα φτάσει στα 14 containerships, χωρητικότητας από 1.000-teu έως 1.800-teu.

Πάντως η παραγγελία αυτή συμβαδίζει απολύτως με την πολιτική της ναυτιλιακής, η οποία την θέλει να δίνει «άμεση» δουλειά στα νεότευκτα της. Τα πλοία του στόλου της αυτή τη στιγμή απασχολούνται από εταιρείες όπως η United Arab Shipping, η Korea Marine Transport και η Sofrana Unilines.

Τα περισσότερα containerships της εταιρείας που διαχειρίζεται ο κ. Σάββας είναι κατασκευασμένα στις νοτιοκορεάτικες γιάρδες Dae Sun Shipbuilding & Engineering. Σε αυτά τα ναυπηγεία έγινε και η προτελευταία παραγγελία της Cosmoship το 2015, η οποία αφορούσε την κατασκευή δύο containerships, τα οποία παραδόθηκαν στη ναυτιλιακή το 2016 και το 2017, όπως αναφέρει το tradewinds.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται και στον χώρο του ξηρού φορτίου και διαθέτει δεκατρία handysizes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:Αδ. Λαιμός: Δύο ακόμα bulkers μπήκαν… ινκόγκνιτο στον στόλο της Unisea

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα μεγάλα σχέδια της Αγγελικής Φράγκου για τη Navios Containers

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: IMO: Στην κατηγορία «Α» του συμβουλίου η Ελλάδα