• Business

    Νίκος Καραμούζης: Όλο το σχέδιο του τραπεζίτη για τα 72 ξενοδοχεία που αγόρασε

    Νίκος Καραμούζης

    Νίκος Καραμούζης


    Στόχος μας είναι να αναπτυχθούν τα ξενοδοχεία και να επανατοποθετηθούν στην τουριστική αγορά,  λέει στο mononews.gr ο Νίκος Καραμούζης για τα 72 ξενοδοχεία τα οποία αγόρασε από την Intrum, μαζί με το Θανάση Λασκαρίδη και τον όμιλο της Brown Hotels.

    Η πρόταση τους ήταν η πλέον συμφέρουσα τόσο για το τίμημα που πρόσφεραν στην Intrum, καθώς οι  72 ξενοδοχειακές μονάδες βαρύνονται με «κόκκινες» οφειλές 258 εκατ. ευρώ που έχουν τιτλοποιηθεί,  όσο και για το πλάνο ανάπτυξης τους.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κοινοπραξία SMERemediumCap του Ν. Καραμούζη- family office του Θανάση Λασκαρίδη- και τον όμιλο Brown Hotels, σκοπεύει να χρηματοδοτήσει με περισσότερα από 20 εκατ ευρώ την επανατοποθέτηση των μονάδων στην ξενοδοχειακή αγορά.

    «Η στρατηγική για την ανάπτυξη των ξενοδοχείων θα κριθεί τους επόμενους μήνες» λέει ο κ. Νίκος Καραμούζης. Θα συναντηθούμε με τον κάθε ιδιοκτήτη, θα εξετάσουμε το δικό του σχέδιο ανάπτυξης, αν το επιθυμεί θα προσφέρουμε κεφάλαια. Φυσικά θα προχωρήσουμε και σε ρύθμιση του δανεισμού του που θα προβλέπει και «κούρεμα», συμπληρώνει.

    Βέβαια αν δεν υπάρχει διάθεση συνεργασίας από τον ιδιοκτήτη τότε θα καταφύγουμε στην έσχατη λύση του πλειστηριασμού. Όμως πριν φτάσουμε εκεί υπάρχουν πολλές ενδιάμεσες λύσεις και θα τις  εξαντλήσουμε όλες.

    Η κοινοπραξία των Νίκου Καραμούζη-Θανάση Λασκαρίδη-Brown Hotels έχει στόχο την επανατοποθέτηση των μονάδων στην ελληνική τουριστική αγορά και διαθέτει το know- how για να το πράξει.

    Ο έμπειρος τραπεζίτης Νίκος Καραμούζης γνωρίζει ποιες είναι οι βέλτιστες ρυθμίσεις για την εξυπηρέτηση των οφειλών που έχουν τα ξενοδοχεία. Ο Θανάσης Λασκαρίδης είναι από τους πλέον ισχυρούς επιχειρηματίες στην ξενοδοχειακή αγορά. Και ο όμιλος της Brown με ξενοδοχεία στο Ισραηλ (περισσότερα από 20), την Ελλάδα (11 ξενοδοχεία), Κύπρο, Κροατία, έχει εμπειρία στο «κτίσιμο» boutique hotels.

    Ανάμεσα στα ξενοδοχεία που περιλαμβάνονται στο πακέτο «Tethys» περιλαμβάνονται το «Αρχοντικό Χατζηγάκη» στο Περτούλι, το 5άστερο παραθαλάσσιο  «Valis Resοrt» στον Βόλο, το «Ramada Plaza Thraki» στην Αλεξανδρούπολη, το «Kassandra Mare» στη Χαλκιδική.

    Μάλιστα όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Intrum «βασικό κριτήριο για την επιλογή της κοινοπραξίας SMERemediumCap / Latonia Enterprises Company Limited – Athanasios Laskaridis family office / WHG Europe Limited – Brown Hotels ως προτιμητέου επενδυτή, πέραν της οικονομικής προσφοράς, αποτέλεσε και η εκπεφρασμένη βούληση της κοινοπραξίας να υλοποιήσει επενδύσεις σημαντικού ύψους με στόχο την ανταγωνιστική ανάπτυξη των ξενοδοχειακών αυτών επιχειρήσεων και την επανατοποθέτησή τους στην συνεχώς αναπτυσσόμενη ελληνική τουριστική αγορά».

    Τα 72 ξενοδοχεία -69 επιχειρήσεων- είναι η πρώτη πώληση κλαδικού χαρτοφυλακίου στη δευτερογενή αγορά στην Ελλάδα. Τα ξενοδοχεία έχουν συνολική δυναμικότητα περίπου 4.000 κλινών, το 60% είναι 5αστερα και 4αστερα και το 1 στα 2 βρίσκονται σε δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς όπως Κέρκυρα, Σκιάθος, Κως, Μύκονος, Κουφονήσι. Την υψηλότερη αξία εξασφαλίσεων έχουν οι μονάδες της Βορείου Ελλάδος (74,7 εκατ. ευρώ), ενώ ακολουθούν αυτές στα νησιά του Αιγαίου (57,6 εκατ. ευρώ) και της Κρήτης (45,2 εκατ. ευρώ).

    Διαβάστε επίσης

    Attica Bank: Εντός των επόμενων ημερών η αξιολόγηση της DBRS για τιτλοποίηση Omega και Ηρακλή



    ΣΧΟΛΙΑ