• Business

    Νικόλας Μπακατσέλος (Pyramis) στο mononews: Κλείδωσε στα Οινόφυτα η μονάδα παραγωγής της πρώην Pitsos

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Μπακατσέλος Pyramis

    Νικόλας Μπακατσέλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Pyramis


    Σε ακίνητο στην περιοχή των Οινοφύτων αναμένεται να εγκατασταθεί η γραμμή παραγωγής της πρώην Pitsos, όπως αποκαλύπτει στο mononews ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pyramis, Νικόλας Μπακατσέλος.

    «Θεωρώ ότι έχει «κλειδώσει» ο χώρος στα Οινόφυτα, υπάρχει μία προφορική συμφωνία» σημειώνει ο κ. Μπακατσέλος, ο  οποίος ανέλαβε τον περασμένο Μάιο τo εγχείρημα να «συνεχίσει», κατά κάποιον τρόπο, μέσω της Pyramis, την ιστορία της Pitsos.

    Υπενθυμίζεται ότι οι Γερμανοί της BSH, στην οποία ανήκει η Pitsos, αποδέχθηκαν την πρόταση του κ. Μπακατσέλου να αγοράσει μέρος του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου της εταιρείας, το οποίο είχε κατεβάσει ρολά στο τέλος του 2020.  Ο επικεφαλής της Pyramis βρισκόταν τους τελευταίους μήνες στην αναζήτηση του χώρου όπου θα δημιουργηθεί η νέα μονάδα ώστε στη συνέχεια να τεθεί σε λειτουργία.

    Αν και το εμπορικό σήμα της Pitsos παραμένει στη γερμανική εταιρεία, η Ρyramis μετά την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας θα προχωρήσει στην παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών με  το δικό της εμπορικό σήμα, μέσω των δύο γραμμών παραγωγής που θα προέρχονται από το πρώην εργοστάσιο της Pitsos.

    Στόχος η έναρξη της παραγωγής τον Μάρτιο

    Οι διαδικασίες αυτή την περίοδο, εφόσον έχει επιλεγεί τελικά ο χώρος των εγκαταστάσεων, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Ο επικεφαλής της Pyramis, εξηγεί ότι μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί  η απεγκατάσταση των μηχανημάτων από το παλαιό εργoστάσιο της Pitsos στην περιοχή του Ρέντη ενώ σε δεύτερο χρόνο, στα τέλη του έτους ή το αργότερο στις αρχές του 2022, τα μηχανήματα θα μεταφερθούν στο νέο ακίνητο που έχει επιλεγεί στα Οινόφυτα.

    Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις τους τελευταίους μήνες καθώς και μία αλλαγή στη διοικητική ομάδα της εταιρείας η οποία «τρέχει» τη διαδικασία, σύμφωνα με τον κ. Μπακατσέλο, παραμένει εφικτός ο στόχος που είχε τεθεί για έναρξη της παραγωγής τον προσεχή Μάρτιο.

    Η Pyramis, η οποία δραστηριοποιείται ήδη στην αγορά των ηλεκτρικών συσκευών, μέσω του φιλόδοξου αυτού project που «τρέχει», κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα της, με στόχο να δημιουργήσει μία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών που θα απευθύνονται μεν στην ελληνική αγορά αλλά με ιδιαίτερη έμφαση στις εξαγωγές.

    Η επένδυση αυτή ωστόσο, έχει και έναν έντονο σημειολογικό χαρακτήρα καθώς σηματοδοτεί ουσιαστικά την επιστροφή της Ελλάδας στην παραγωγή ηλεκτρικών οικιακών συσκευών. Έναν τομέα στον οποίο τις προηγούμενες δεκαετίες η χώρα μας είχε ισχυρή παρουσία.

    Ως έμπρακτη απόδειξη ότι μπορεί να αντιμετωπιστεί η αποβιομηχάνιση της χώρας είχε χαρακτηρίσει άλλωστε τη συμφωνία της BHS με την Pyramis και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μάλιστα κατά την παρουσία του σε κοινή συζήτηση στο φόρουμ των Δελφών με τον Νικόλα Μπακατσέλο είχε ζητήσει να είναι ο πρώτος που θα αγοράσει ηλεκτρική συσκευή η οποία θα παραχθεί στο νέο εργοστάσιο.

    Το προσωπικό της Pitsos και οι νέες προσλήψεις

    Ιδιαίτερη μνεία είχε κάνει ο υπουργός Ανάπτυξης και στις θέσεις εργασίας που διασώζονται μετά τη συμφωνία, καθώς μερίδα των πρώην εργαζομένων Pitsos θα καλύψει τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται για την ελληνική εταιρεία.

    Όπως επισημαίνει ο κ. Μπακατσέλος, μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί από την ομάδα της Pitsos είναι μηχανικοί και άνθρωποι που απασχολούνται στην ανάπτυξη των προϊόντων. Πέραν των αρχικών προσλήψεων, πρόσφατα προχώρησε στην πρόσληψη τριών ακόμη μηχανικών, ενώ προς τις αρχές του νέου έτους θα αρχίσουν προσλήψεις οι οποίες θα αφορούν και στο προσωπικό που θα αξιοποιηθεί στην παραγωγή.

    Διαβάστε επίσης:

    Ν. Μπακατσέλος (Pyramis): Πότε θα επαναλειτουργήσει η πρώην Pitsos, πού θα δημιουργηθεί το νέο εργοστάσιο



    ΣΧΟΛΙΑ