• Business

    Ν. Μπακατσέλος (Pyramis): Πότε θα επαναλειτουργήσει η πρώην Pitsos, πού θα δημιουργηθεί το νέο εργοστάσιο

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Ν. Μπακατσέλος (Pyramis): Πότε θα επαναλειτουργήσει η πρώην «Pitsos» - Πού θα δημιουργηθεί το νέο εργοστάσιο

    Ν. Μπακατσέλος, Pyramis


    Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια επαναλειτουργίας των γραμμών παραγωγής της πρώην «Pitsos» από την «Pyramis» του Νικόλαου Μπακατσέλου.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο προχωράει κανονικά και μάλιστα αυτή τη στιγμή σχεδιάζονται τα πρώτα προϊόντα (εστίες, φούρνοι, κα.) από την ομάδα ανάπτυξης της πρώην Pitsos, η οποία επαναπροσλήφθηκε στο σύνολό της.

    Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως στόχος είναι η παραγωγή να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2022, ένα χρόνο μετά το κλείσιμο της μονάδας και την αποχώρηση της γερμανικής Bosch από την Ελλάδα ενώ όσον αφορά στην τοποθεσία του εργοστασίου, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως φαίνεται να επιλέγεται η ευρύτερη περιοχή των Οινοφύτων, όπου υπάρχουν τρία ακίνητα που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού εργοστασίου.

    Η διοίκηση της Pyramis εμφανίζεται αισιόδοξη με την πορεία του εγχειρήματος, δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένη από την κατάρτιση και την εργατικότητα του ανθρώπινου δυναμικού που προσέλαβε από την πρώην Pitsos. Αισιοδοξία που πηγάζει από τα ενθαρρυντικά μηνύματα που λαμβάνει η Pyramis από τη διεθνή αγορά, η οποία εμφανίζεται διατεθειμένη να συζητήσει το ενδεχόμενο συνεργασίας.

    Επιπλέον, υπέρ της νέας μονάδας εκτιμάται πως θα λειτουργήσουν τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στη διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα. Η εκτόξευση του κόστους προμήθειας προϊόντων από την Ασία, η οποία δεν προβλέπεται να αποκλιμακωθεί σύντομα αναμένεται να οδηγήσει τις εταιρείες να αναζητήσουν εναλλακτικούς προμηθευτές, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα. Ήδη, κάποιες μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο.

    Αν και ακόμη τελεί υπό διαμόρφωση, βασική στόχευση του επιχειρηματικού σχεδίου για τη νέα μονάδα που θα αποτελέσει την «άτυπη» συνέχεια της «Pitsos» στην Ελλάδα αποτελεί η ανάπτυξη σημαντικής εξαγωγικής δραστηριότητας. Η διεθνής αγορά, σημειώνουν πηγές που γνωρίζουν, είναι μονόδρομος για την επιτυχία, παρ’ ότι η ελληνική αγορά αναμένεται να γνωρίσει αξιόλογη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια χάρη και στους ευρωπαϊκούς πόρους που θα εισρεύσουν μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

    Υπενθυμίζεται ότι η Pyramis του Νικόλαου Μπακατσέλου, ύστερα από περίπου δυο μήνες διαπραγματεύσεων συμφώνησε με την Bosch (ΒSH) να αποκτήσει τον μηχανολογικό εξοπλισμό του πρώην εργοστασίου της Pitsos στην Ελλάδα. Δεν κατάφερε ωστόσο να αποκτήσει τα εμπορικά δικαιώματα του σήματος «Pitsos», τα οποία παραμένουν στον έλεγχο της γερμανική εταιρείας.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έσπευσε να εκφράσει την ικανοποίησή του με την εξέλιξη αυτή, κάνοντας ειδική αναφορά στη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στον Νικόλαο Μπακατσέλο στο πλαίσιο της κοινής παρουσίας τους στο διεθνές φόρουμ των Δελφών ζήτησε να είναι ο πρώτος που θα αγοράσει ηλεκτρική συσκευή Pyramis που θα έχει παραχθεί στο νέο εργοστάσιο.

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ