• Business

    Νικόλας Πλακόπητας-Αντώνης Βουκλαρής: Δημιουργούμε ένα τρίτο πόλο στην αγορά ιδιωτικών κλινικών

    Νικόλας Πλακόπητας Αντιπρόεδρος Αντώνης Βουκλαρής. Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ευρωκλινικής


    Με στόχο τη μεγέθυνση της Ευρωκλινικής, σε κλίνες πιθανώς με τη μετεγκατάστασή της σε νέο κτήριο αλλά και με ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγορών, η επενδυτική ομάδα που απέκτησε πρόσφατα την εταιρεία βλέπει σημαντικές προοπτικές για τα επόμενα χρόνια.

    Στο σχήμα των νέων επενδυτών παραμένουν 25 από του 35 επενδυτές που συμμετείχαν στο προηγούμενο επενδυτικό σχήμα, το South East Europe Fund LP, όπως παραμένει και ο κ. Νικόλας Πλακόπητας, ο οποίος ηγήθηκε και συμμετείχε στη συναλλαγή και σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και ο Διευθύνων Σύμβουλος και μέτοχος Αντώνης Βουκλαρής.

    Όπως τόνισε χθες ο κ. Βουκλαρής, σε συνάντηση με δημοσιογράφους, “στόχος μας είναι να αυξήσουμε τα επόμενα χρόνια το περιθώριο κέρδους της εταιρείας από το 6% στο 20%, όπως είναι και σε άλλες εταιρείες του κλάδου. Για φέτος, αν και ο Ιούνιος κινείται με μεγάλη πληρότητα, το στοίχημα είναι να επιτευχθούν οι πωλήσεις του 2019, που ήταν 45 εκατ. ευρω”.

    “Την περίοδο του Lockdown είχαμε μεγάλες μειώσεις στα έσοδα, που ξεκίνησαν από 15% το Μάρτιο και συνεχίστηκαν με 50% τον Απρίλιο και το Μάιο. Ωστόσο το κρίσιμο είναι πώς θα πάμε από τον Οκτώβριο. Πιστεύω κι ελπίζω όμως ότι ακόμη και αν υπάρξει νέα έξαρση του ιού, δεν  θα χρειαστεί να κλείσουμε και πάλι” σημείωσε ο κ. Αντώνης Βουκλαρής.

    Όπως εξήγησε ο επικεφαλής της εταιρείας, οι υπηρεσίες της Ευρωκλινικής είναι ανταγωνιστικές στην ελληνική αγορά ιδιωτικής υγείας, καθώς προσφέρει υψηλή ποιότητα σε καλύτερες τιμές από τους ανταγωνιστές. Μάλιστα έχει εμπορική συνεργασία και κοινή εμπορική πολιτική με τα νοσοκομεία Mediteranneo και Ντυνάν, και έτσι εξασφαλίζει ανταγωνιστικές προτάσεις και  συνεργασίες με ασφαλιστικές εταιρείες και επαγγελματικά ταμεία.

    Ο κ. Νικόλας Πλακόπητας, σημείωσε, ότι είναι θετικό για την ελληνική αγορά υγείας να ενισχυθεί η Ευρωκλινική και να δημιουργηθεί ένας τρίτος πόλος στην αγορά και να μην επικρατήσουν μονοπωλιακές συνθήκες μετά την εξαγορά από έναν επενδυτή τριών μεγάλων νοσοκομείων.

    Το business plan της εταιρείας περιλαμβάνει αφενός την αύξηση των κλινών στα 250 από 175 σήμερα και αφετέρου την ανάπτυξη πλήθους νέων υπηρεσιών υγείας.

    Η πώληση της Ευρωκλινικής

    Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η πώληση της Ευρωκλινικής Αθηνών σε ομάδα επενδυτών του South East Europe Fund LP με τη συμμετοχή του management της εταιρίας (Management Buyout).

    Η συμφωνία πραγματοποιηθηκε με βάση μια  στρατηγική ανάπτυξης που περιλαμβάνει τους παρακάτω στόχους:

    • να τονωθεί περαιτέρω η θέση της στην αγορά
    • να βελτιωθούν και να αναπτυχθούν οι υποδομές της
    • να διευρυνθεί η λίστα των παρεχόμενων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας
    • να υλοποιηθούν νέες συμπράξεις και συνεργασίες στον κλάδο

    Στο νέο σχήμα συμμετέχουν, πέραν της διοικητικής ομάδας της εταιρείας, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ξένα και ελληνικά (σ.σ.οι 4 συστημικές τράπεζες), καθώς και το fund LPE II LP, το οποίο διαχειρίζεται η ΒΜΟ Private Equity, που αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο.

    Η συγκεκριμένη συναλλαγή συμπεριέλαβε και πρόβλεψη για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου  μέχρι 3,8 εκατ.ευρώ στην Ευρωκλινική για την περαιτέρω βελτίωση του ισολογισμού της.

    Επιπλέον, στο πλάνο των επενδύσεων συγκαταλέγεται το ενδεχόμενο επέκτασης των εγκαταστάσεων του νοσοκομείου στους Αμπελόκηπους, με παράλληλη αύξηση της δυναμικότητας των κλινών.

     



    ΣΧΟΛΙΑ