• First Top Stories

    Α. Βουκλαρής (Ευρωκλινική) Το Ε. Ντυνάν «θρυαλλίδα» για τις εξελίξεις στις ιδιωτικές κλινικές

    Ευρωκλινική

    Αντώνης Βουκλαρής, CEO Ευρωκλινική


    «Παρών» στις διεργασίες που κυοφορούνται στον χώρο των ιδιωτικών κλινικών, με στόχο την περαιτέρω συγκέντρωση του κλάδου δηλώνει η Ευρωκλινική.

    Όπως ανέφερε χθες σε δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντώνης Βουκλαρής, η Ευρωκλινική και η Global Finance ως βασικός μέτοχος έχει δείξει ότι διαθέτει την τεχνογνωσία να ενταχθεί σε ένα μεγαλύτερο σχήμα με μικρότερο ποσοστό ή και να ηγηθεί μιας τέτοιας πρωτοβουλίας, με επίκεντρο το Ερρίκος Ντυνάν.

    «Είμαστε μια εταιρεία που έχουμε να προσφέρουμε έναν υγιή τζίρο, μια πολύ καλή ομάδα διοίκησης και είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε ένα γύρο συγκέντρωσης», υπογράμμισε ο ίδιος στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας παιδιατρικής μονάδας του ομίλου της Ευρωκλινικής.

    Σύμφωνα με τον κ. Βουκλαρή, η δημιουργία μεγαλύτερων και πιο εύρωστων σχημάτων στον κλάδο των ιδιωτικών νοσοκομείων είναι μονόδρομος, εάν θέλουν οι τέσσερις με πέντε αξιόλογοι παίκτες που έχουν μείνει να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες και τις προκλήσεις της εποχής από θέση ισχύος.

    «Ο κλάδος μας έχει καλές προοπτικές. Είμαστε η μόνη αγορά που έχει ακόμη καλούς πελάτες. Οι πάροχοι είναι σε χειρότερη μοίρα από τους πελάτες», τόνισε χαρακτηριστικά.
    Οι περισσότερες μικρές μονάδες όπως είπε έχουν ήδη κλείσει λόγω της κρίσης αλλά και των μέτρων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια στον χώρο της υγείας, με στόχο την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.

    Η εξαγορά του Metropolitan από το CVC Capital Partners, η οποία παρότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί εκτιμάται πως «άνοιξε τον χορό».

    Καταλυτικό ωστόσο ρόλο στην επίσπευση των εξελίξεων στον κλάδο αναμένεται παίξει η πώληση του «Ερρίκος Ντυνάς» από την Τράπεζα Πειραιώς.

    Η διαδικασία ήταν προγραμματισμένη να γίνει τον περασμένο Μάιο, ωστόσο όπως μαθαίνει ο κ. Βουκλαρής μετατέθηκε για τον Σεπτέμβριο πιθανότατα λόγω των εξελίξεων στην «υπόθεση Μαρτίνη».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΟΛΘ: Τι ζητούν και τι φοβούνται οι νέοι επενδυτές- Πως οραματίζονται το λιμάνι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Όμιλος Μυτιληναίος «τίναξε τη μπάνκα στον αέρα»! Στα 740,8 εκ. ευρώ η ζήτηση για το ομόλογο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ούζο-μαϊμού κατακλύζει τις διεθνείς αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ