• Business

    Τα 4 κοινά χαρακτηριστικά των νεαρών εκατομμυριούχων

    Πως θα φορολογηθεί η θυγατρική της Facebook στην Ελλάδα

    Mark Zuckerberg


    Το να είσαι εκατομμυριούχος είναι πολύ σπάνιο. Πολλοί εργάζονται όλη τους τη ζωή και δεν φτάνουν ποτέ σε αυτό. Κάποιοι, όμως, το καταφέρνουν από πολύ νεαρή ηλικία και γίνονται εκατομμυριούχοι από τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής τους.

    Παρακάτω, θα δείτε τέσσερις κοινές φιλοσοφίες που έχουν οι νέοι εκατομμυριούχοι μεταξύ τους. Αφορά είτε τον τρόπο σκέψης τους, είτε τακτικές που χρησιμοποιούν στη δουλειά τους και στην καθημερινότητά τους.

    1. Ετοιμότητα
    Οι καλύτερες εταιρείες στον πλανήτη αγαπούν τα νέα ταλέντα, αγαπούν όσους έχουν στόχους και εκείνους που έχουν μια αίσθηση “επείγουσας ανάγκης” στη ζωή τους. Η Google, για παράδειγμα, προσλαμβάνει περισσότερους εφήβους παρά απόφοιτους πανεπιστημίων. Οι νέοι εκατομμυριούχοι πάντα δημιουργούν στόχους και ακολουθούν σταθερά τις φιλοδοξίες τους, ενώ έχουν μια αίσθηση εγρήγορσης και ετοιμότητας.

    2. Επιρροή
    Πίσω από κάθε νεαρό εκατομμυριούχο θα βρείτε έναν σοφό μέντορα. Δεν υπάρχουν εκατομμυριούχοι ή δισεκατομμυριούχοι που να μην είχαν καθοδηγητές, ώστε να τους προκαλούν και να τους κάνουν να επικεντρώνονται στους στόχους τους. Καταλαβαίνουν ότι είναι αδύνατο να αναπτυχθούν, να μάθουν και να γίνουν το άτομο που θέλουν, χωρίς “γερές πλάτες” πίσω τους.

    3. Μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων τους
    Οι δάσκαλοι, οι συμμαθητές, οι γονείς μας, μας συμβουλεύουν πως πρέπει να “μάθουμε να δουλεύουμε τις αδυναμίες μας και να τις ενισχύουμε”, αλλά όλοι οι νέοι εκατομμυριούχοι επικεντρώνονται 100% στις δεξιότητες και τις δυνάμεις τους, παρά στις αδυναμίες τους. Μαθαίνουν να περιβάλλουν τον εαυτό τους με ανθρώπους που επικεντρώνονται στα δυνατά τους σημεία.

    4. Δεν ανησυχούν για το τι σκέφτονται οι άλλοι
    Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το τι σκέφτονται οι άλλοι, θα είναι πάντα περιορισμένοι. Όταν επιδιώκετε το μεγαλείο, μην περιμένετε από άλλους να σας υποστηρίξουν. Οι νέοι εκατομμυριούχοι εμπιστεύονται το όραμά τους και αυτό που κάνουν, ακόμα και όταν όλοι οι άλλοι το αμφισβητούν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η λιτή καθημερινότητα 8 δισεκατομμυριούχων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δισεκατομμυριούχοι: Τα ενδιαφέροντα, τα πάθη και τα χόμπι τους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δέκα πανάκριβα χόμπι που μόνο οι εκατομμυριούχοι μπορούν να έχουν

     



    ΣΧΟΛΙΑ