• Business

    Κορυφαίοι CEOs σας συμβουλεύουν πώς να χτίσετε λαμπρή καριέρα

    Leonardo Di Capro. Aπό την ταινία ο Λύκος της Wall Street


    Εάν θέλετε να μπείτε στον επιχειρηματικό κόσμο κάποια μέρα, θα πρέπει να αρχίσετε να δημιουργείτε μια φοβερή καριέρα από νωρίς. Τρέχοντα και πρώην στελέχη της Fortune 500, της λίστας με τις μεγαλύτερες εταιρείες που καταρτίζεται και δημοσιεύεται από το περιοδικό Fortune, καθώς και άλλοι ηγέτες επιχειρήσεων, δίνουν μερικές σημαντικές συμβουλές για την επαγγελματική σας σταδιοδρομία.

    1. Ο CEO της Oath, Tim Armstrong, επιβλέπει τις Yahoo και AOL. Πριν από αυτά ήταν εκτελεστικό μέλος της Google.
    Να είστε αληθινοί με τον εαυτό σας και ειλικρινείς με τους άλλους. Ο Armstrong τονίζει πως ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα που θα πρέπει να έχετε είναι η αμεσότητα. Υποστηρίζει πως πρέπει να είστε ο εαυτός σας πάνω απ’ όλα και αυθεντικοί με τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε.
    Oath CEO Tim Armstrong tells his kids to be true to themselves and honest with others.

    2. Ο John Sculley, είναι πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Apple και νυν πρόεδρος της Pepsi.
    Λέει πως βοηθά το να σκέφτεστε ως επιχειρηματίες και να αναζητάτε πάντα έναν καλύτερο τρόπο σ’ αυτό που κάνετε. Να παρατηρείτε, να σκέφτεστε και να ψάχνετε τον τρόπο και τον λόγο που γίνονται κάποια πράγματα. Επίσης, πρέπει όλα να ξεκινούν με το πάθος και να έχουμε εργασιακή ηθική, αλλά και επιμονή.
    John Sculley, a former Apple CEO and president of Pepsi, says it helps to think like an entrepreneur and to always look for a better way to do things.
    3. Ο CEO του Dropbox, Drew Houston, δημιούργησε μια εταιρεία αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε νεαρή ηλικία.
    Λέει πως ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσετε και πρέπει να καταλάβετε και να ξέρετε τι θέλετε να κάνετε σε πέντε χρόνια από τώρα. Επίσης, πρέπει να είστε ανοιχτοί στο να μάθετε πράγματα και να είστε υπομονετικοί. Σταματήστε να ετοιμάζεστε και ξεκινήστε.
    Dropbox CEO Drew Houston, who built a $10 billion company in his 20s, says it's never too early to get started and that you should figure out what you want to be doing five years from now.

    4. Ο Sheryl Sandberg είναι Διευθύνων Σύμβουλος του Facebook.
    Λέει ότι είναι σημαντικό να πάρουμε ρίσκα και να αρχίσουμε να πιστεύουμε στον εαυτό μας. Πρέπει να δεσμευτούμε με κάποια πράγματα, να τα κάνουμε μέρος του εαυτού μας , ώστε να καταφέρουν να δουλέψουν.
    Sheryl Sandberg, Facebook's chief operating officer, says it's important to take risks and find a company that's a rocket ship.

    5. Ο Steve Ballmer είναι ιδιοκτήτης των Clippers και πρώην CEO της Microsoft.
    Πρέπει, λέει, να βρει κανείς κάτι με το οποίο να είναι παθιασμένος. Αυτό θα σας κάνει να θέλετε να δουλέψετε πραγματικά. λένε να βρουν κάτι που είστε παθιασμένοι – αυτό σας κάνει να θέλετε να ζήσετε να εργαστείτε. Χρειάζεται, ακόμη, σκληρή δουλειά, καλές ιδέες και τύχη.
    Clippers owner and former Microsoft CEO Steve Ballmer says to find something you're passionate about — that makes you want to live to work.

    6. Ο Dan Schulman είναι Διευθύνων Σύμβουλος του PayPal.
    Αναφέρει ότι δεν υπάρχει υποκατάστατο για τη σκληρή δουλειά και ότι θα είστε πιο επιτυχημένοι αν δουλέψετε με άλλους ανθρώπους. Πρέπει να έχετε μια ομάδα, η οποία να είναι δεμένη και να βοηθά ο ένας τον άλλο. Με σπουδαίους ανθρώπους γύρω σας θα γίνετε ισχυροί.
    PayPal CEO Dan Schulman says there's no substitution for hard work, and that you'll probably be more successful if you put coworkers first and celebrate their achievements.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποια είναι η καθημερινότητα του CEO της Google;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοί οι 8 CEOs καινοτομούν και αλλάζουν τον τρόπο που δουλεύουμε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Συμβουλές για μικρές επιχειρήσεις από 3 δυναμικούς CEOs

     



    ΣΧΟΛΙΑ