• Business

    2 στους 3 δεν έχουν υποβάλει ακόμη δηλώσεις στην εφορία – Tι ισχύει με τις προθεσμίες

    • NewsRoom
    Φορολογική δήλωση


    Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για τις φορολογικές δηλώσεις καθώς έως σήμερα μόλις ένας στους τρεις έχουν υποβάλει τα έντυπα –στην καλύτερη περίπτωση – σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

    Η προθεσμία λήγει στις 30 Ιουνίου και έως τις 2 του τρέχοντος μηνός είχαν υποβληθεί μόλις 1.916.974 δηλώσεις  Ε1, από το σύνολο των 6 περίπου εκατομμυρίων που αναμένεται συνολικά να υποβληθούν.

    Σχετικά με τα έντυπα Ε3 η εικόνα είναι χειρότερη καθώς μόλις το 20% των δηλώσεων έχουν υποβληθεί και ειδικότερα 294.038 ενώ σε ό,τι αφορά το Ε2 μέχρι την περασμένη Παρασκευή 865.588 υπόχρεοι τις είχαν υποβάλει.

    Σύμφωνα με κύκλους του αρμόδιου υπουργείου Οικονομικών η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων λήγει στις 30 Ιουνίου και δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για παράταση.

    Ως εκ τούτου οι φορολογούμενοι καλούνται να αξιοποιήσουν τον εναπομείναντα χρόνο για να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.

    Πάντως δεν αποκλείεται τελικά να δοθεί έστω και μια μικρή «σιωπηρή» παράταση, γεγονός που θα εξαρτηθεί από τον ρυθμό υποβολής φορολογικών δηλώσεων.

    Δείτε στο παρακάτω γράφημα τον συνολικό αριθμό των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί, των τελευταίων 7 ημερών, ανά ώρα της ημέρας.

    Πίνακας

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πώς να συμπληρώσετε τη φορολογική σας δήλωση;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρχονται πρόστιμα «φωτιά» σε όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις, ακόμα και εάν δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Στο τέλος Ιουνίου θα υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις



    ΣΧΟΛΙΑ