• Business

    Μυτιληναίος: Ο επιχειρηματίας που δεν αφήνει τους νέους να φύγουν στο εξωτερικό


    Την ώρα που σχεδόν όλες οι εταιρίες στην Ελλάδα είτε δεν προσλαμβάνουν είτε προχωρούν σε απολύσεις ο Όμιλος Μυτιληναίος βλέπει το μέλλον με άλλη αντίληψη. Για την ακρίβεια προσλαμβάνει συνεχώς επενδύοντας σε νέους ανθρώπους οι οποίοι με τα  προσόντα που έχουν θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν φύγει στο εξωτερικό. Όμως μένουν Ελλάδα. Το 2016 η Μυτιληναίος προχώρησε σε προλήψεις προσωπικού που αντιπροσωπεύουν το 4% του συνολικού εργατικού δυναμικού του ομίλου δηλαδή περίπου 130 άτομα.  Ταυτόχρονα ο όμιλος αναμένεται να δημιουργήσει επιπλέον 300 θέσεις εργασίας όταν κατασκευαστεί το νέο εργοστάσιο  Αλουμίνας στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Το ύψος των απαιτούμενων κεφαλαίων αναμένεται να αγγίξει τα 400 εκατ. ευρώ, ενώ η μονάδα θα είναι έτοιμη σε περίπου 2 χρονια.

    Τι έγινε το 2016

    Σημαντικό βήμα του ομίλου είναι η αύξηση των εργαζομένων του -παρά την υφεσιακή φάση που διανύει η χώρα μας- σε ποσοστό 4%. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί πως:

    • ο όμιλος κατέγραψε σημαντική αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στην απασχόληση αλλά και σε θέσεις διευρυμένης ευθύνης του Ομίλου κατά 13,4% το 2016.
    • Ενώ και το ποσοστό νέων εργαζομένων -έως 30 ετών- έχει παρουσιάσει αύξηση κατά 11,9%.

    • Παράλληλα, το ποσοστό των εργαζοµένων που καλύπτονται από συλλογικές διαπραγµατεύσεις ανήλθε στο 75,5%.
    • Οι εργαζόµενοι πλήρους απασχόλησης, αυξήθηκαν κατά 4,9%.
    •  Το ποσοστό παραµονής στην εργασία των εργαζοµένων πλήρους απασχόλησης άγγιξε το 95,6%.

    Ο επιχειρηματικός όμιλος έχει θέσει στο στόχαστρο τους κλάδους της Μεταλλουργίας & Μεταλλείων,  των Κατασκευαστικών Έργων EPC καθώς φυσικά και τον τομέα της Ενέργειας.

    Πιο συγκεκριμένα, στον τομέα της Μεταλλουργίας το ανθρώπινο δυναμικό που δραστηριοποιείται εκεί, έφτασε 1746 εργαζομένους (61%), από τον συνολικό αριθμό των 2817 εργαζομένων (άμεσα και έμμεσα). Τον τομέα της Ενέργειας (Protergia) στελεχώνουν 269 άτομα (10%). Το υπόλοιπο 3% αφορά σε εργαζομένους του εταιρικού κέντρου.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Όμιλος Μυτιληναίος: Πως αυξήθηκαν κατά 4% οι εργαζόμενοι στον όμιλο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ευ. Μυτιληναίος: Η χώρα χρειάζεται φυγή προς τα μπρος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Ο Όμιλος Μυτιληναίος «τίναξε τη μπάνκα στον αέρα»! Στα 740,8 εκ. ευρώ η ζήτηση για το ομόλογο



    ΣΧΟΛΙΑ