• Business

    Alpha Bank: Για την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έως 500 εκατ. ευρώ αποφασίζει η ΓΣ

    Δημήτριος Μαντζούνης. Ετών 68. Διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank

    Δημήτριος Μαντζούνης. Διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank


    Την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, ποσού έως 500 εκατ., επιθυμεί να εγκρίνει η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της η διοίκηση Alpha Bank στις 30 Ιουνίου.

    Μεταξύ άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας στην εισήγησή του προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων αναφέρει:

    Η Τράπεζα επιθυμεί τη συνεχή διεύρυνση των πηγών αντλήσεως κεφαλαίων και χρηματοδοτήσεως, εν όψει (α) των μεταβαλλόμενων απαιτήσεων της κείμενης νομοθεσίας περί κεφαλαιακής επάρκειας και απορροφήσεως ζημιών εν λειτουργία ή/και κατά την εξυγίανση (MREL), (β) της περαιτέρω ευθυγραμμίσεως των εποπτικών της κεφαλαίων με τις απαιτήσεις και τις ευχέρειες του εφαρμοστέου κανονιστικού πλαισίου, (γ) του υψηλού ποσοστού Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων τα οποία καλείται να διαχειρισθεί ενεργά τα επόμενα έτη και (δ) της δυσχέρειας που αντιμετωπίζει η Χώρα και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα επί του παρόντος για πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές.

    Ωστόσο, λόγω της πρωτοφανούς χρηματοοικονομικής κρίσεως που αντιμετωπίζει η Ελληνική Οικονομία κατά τα τελευταία έτη, η πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στις διεθνείς χρηματαγορές είναι εξαιρετικά δυσχερής. Ως εκ τούτου απαιτείται η δημιουργία εργαλειοθήκης με όλα τα μέσα που παρέχουν τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία και ταχύτητα προσβάσεως στις χρηματαγορές, προκειμένου η Τράπεζα να μπορέσει να εκμεταλλευτεί αποτελεσματικά τις διαφαινόμενες ευκαιρίες για την άντληση κεφαλαίων εντός του επόμενου έτους.

    Η έκδοση ΜΟΔ εκτιμάται ότι παρέχει στην Τράπεζα αυξημένη ευελιξία προκειμένου να διευκολυνθεί η (άμεση ή έμμεση μέσω θυγατρικής της) πρόσβασή της στις διεθνείς χρηματαγορές.

    Ειδικότερα, η έκδοση μετατρέψιμων σε μετοχές κινητών αξιών, όπως οι ομολογίες, είναι ένα ευρέως αποδεκτό στις διεθνείς αγορές χρηματοοικονομικό εργαλείο, στα πλαίσια του οποίου δύνανται να εκδοθούν (και) κινητές αξίες με χαρακτηριστικά που επιτρέπουν την αναγνώριση του αντληθησομένου ποσού στα εποπτικά κεφάλαια της Τραπέζης (“Μετατρέψιμες Κινητές Αξίες”)”.

    Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Alpha Bank τα θέματα ημερήσιας διάταξης της Τακτικής Γ.Σ. είναι τα ακόλουθα:

    1. Έγκριση των ετησίων οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσεως
    2016, μετά των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών.

    2. Απαλλαγή των Mελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη.

    3. Εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών, τακτικών και αναπληρωματικών, για τη διαχειριστική χρήση 2017 και έγκριση της αμοιβής των.

    4. Έγκριση της αμοιβής των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

    5. Έκδοση υπό της Τραπέζης, και διάθεση διά ιδιωτικής τοποθετήσεως, ομολογιακού δανείου, ποσού κεφαλαίου έως Ευρώ 500 εκατ. μετατρεψίμου σε κοινές μετά δικαιώματος ψήφου μετοχές, μετά καταργήσεως του δικαιώματος προτιμήσεως των Μετόχων. Παροχή των οικείων εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης.

    6. Ανακοίνωση περί της εκλογής Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου εις αντικατάσταση παραιτηθέντων, ως και του συναφούς ορισμού Ανεξαρτήτων Μελών και Μελών της Ελεγκτικής Επιτροπής.

    7. Χορήγηση αδείας στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Διευθύνσεως, ως και σε Διευθυντές, να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη
    Διεύθυνση εταιριών, που επιδιώκουν όμοιους ή συναφείς προς την Τράπεζα σκοπούς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αlpha Bank: Aβεβαιότητα και υψηλή φορολογία εμποδίζουν τις επενδύσεις



    ΣΧΟΛΙΑ