• Business

    Συγχώνευση για τις εταιρείες χημικών Huntsman και Clariant

    Leonardo Di Capro. Aπό την ταινία ο Λύκος της Wall Street


    Συμφωνία για συγχώνευση πραγματοποιήθηκε, ανάμεσα σε Huntsman Corp και στην ελβετική Clariant AG, αποκλειστικά με ανταλλαγή μετοχών, από την οποία θα δημιουργηθεί μία τεράστια έκταση χημικών αξίας περίπου 14 δισ. δολαρίων, ένεκα της μείωσης του κόστους και της αύξησης των εσόδων που θέλουν να πετύχουν οι εταιρείες του κλάδου.

    Σύμφωνα με τη σημερινή γνωστοποίηση της συμφωνίας, οι μέτοχοι της Clariant θα κατέχουν περίπου το 52% της νέας οντότητας και οι μέτοχοι της Huntsman θα κατέχουν το υπόλοιπο με βάσει τις τρέχουσες τιμές. Ο CEO της Huntsman, Peter Huntsman, θα διατηρήσει τον τίτλο του διευθύνοντος συμβούλου και στη νέα εταιρεία ενώ ο CEO της Clariant Hariolf Kottmann, θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου. Ο νέος όμιλος, της οποίας το Δ.Σ. θα είναι ομοιόμορφα χωρισμένο, αναμένεται να ονομαστεί HuntsmanClariant.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η μετοχή της Clariant αυξήθηκε κατά 4,5%, ενώ η μετοχή της Huntsman Corp, υποχωρεί σχεδόν στις προσυνδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές.

    Στόχος της συμφωνίας είναι μία διατλαντική εταιρεία που αποτιμάται περίπου στα 20 δισ. δολ. (συμπεριλαμβανομένου του χρέους), η οποία θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα χημικών προϊόντων.

    Σε συνδυασμό οι δύο εταιρείες έχουν παρουσία σε περισσότερες από 100 χώρες και απασχολούν σχεδόν 32.000 υπαλλήλους. Συνδυαστικά, θα έχουν ετήσια έσοδα άνω των 13 δισ. δολαρίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης: «Σε δύο χρόνια ψήφισε δύο Μνημόνια ο Τσίπρας»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σόιμπλε εναντίον Λαγκάρντ στον πόλεμο για το χρέος. Όλες οι εξελίξεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιος επιχειρηματίας έχει , κατά τον Αλαφούζο “και χρέη και θράσος”;

     



    ΣΧΟΛΙΑ