• Business

    Πήτερ Λιβανός: «Χτύπησε» τζακ-ποτ ο εφοπλιστής

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd. ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Δε θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα και πιο δυναμικά το 2017 για τη ναυτιλιακή GasLog Partners, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Πήτερ Λιβανός, καθώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, κατέγραψε θεαματική αύξηση στα κέρδη της κατά 30%.

    Ειδικότερα, τα κέρδη της GasLog Partners κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του τρέχοντος έτους (που έληξε στις 31 Μαρτίου) διαμορφώθηκαν στα  21 εκατ. δολάρια, έχοντας καταγράψει αύξηση της τάξεως του 30% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, που είχαν διαμορφωθεί στα 16,2 εκατ. δολάρια.

    Ο κύκλος εργασιών της ναυτιλιακής που ελέγχει ο κ. Λιβανός διαμορφώθηκε στα 57 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2017, έναντι εσόδων ύψους 49,3 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, έχοντας καταγράψει άνοδο της τάξεως του 15%.

    Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) της GasLog Partners το πρώτο τρίμηνο του 2017 ανήλθαν στο ποσό των 42,02 εκατ. δολαρίων, έναντι EBITDA ύψους 34,4 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, έχοντας καταγράψει μια αύξηση της τάξεως του 22%.

    Όπως ανακοινώθηκε από τη διοίκηση, αυξήθηκε και η διανομή μετρητών σε ποσοστό 2% και διαμορφώθηκε στα 0,5 δολάρια ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι αναμένεται η ολοκλήρωση της παράδοσης του πλοίου GasLog Greece (χωρητικότητας 174.000-cbm και κατασκευής 2016) –το οποίο απέκτησε από τη μητρική της για το ποσό των 219 εκατ. δολαρίων– γεγονός που θα αυξήσει το στόλο της ναυτιλιακής στα 10 ιδιόκτητα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

    Ο διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής που ελέγχει ο κ. Λιβανός, Andrew Orekar, σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης του πρώτου τριμήνου του 2017, τόνισε ότι «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από όσα έχει καταφέρει η GasLog Partners ως τώρα. Η λειτουργική κερδοφορία του πλοίου GasLog Seattle (χωρητικότητας 155.000-cbm και κατασκευής 2013) –το οποίο αποκτήσαμε την 1η Νοεμβρίου του 2016 από τη μητρική μας εταιρεία GasLog Ltd.– οδήγησε στο να εμφανίσουμε τα υψηλότερα τριμηνιαία αποτελέσματα που έχουμε εμφανίσει ποτέ».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα επεκτατική κίνηση της Αγγελικής Φράγκου: Επενδύει και πάλι στη Σιγκαπούρη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Οικονόμου: Ολική επαναφορά για τη ναυτιλιακή του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Άννα Ζολώτα: Άσημη εταιρεία από τη Μαλαισία αγόρασε κοψοχρονιά το τελευταίο bulker της NewLead



    ΣΧΟΛΙΑ