• Business

    Γιώργος Οικονόμου: Δραματική πτώση της μετοχής της Ocean Rig κατά 18,5%

    Γιώργος Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, η μετοχή της εταιρείας γεωτρήσεων Ocean Rig, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου καταγράφει δραματική πτώση 18,5% στη συνεδρίαση της Νέας Υόρκης της Τετάρτης (29 Μαρτίου), στον απόηχο της είδησης της χρεοκοπίας της που ανακοινώθηκε την Τρίτη (28 Μαρτίου).

    Οικονόμου

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι, όπως έγραψε το mononews.gr, η Ocean Rig κατέθεσε αίτηση για πτώχευση στις Ηνωμένες Πολιτείες, μη μπορώντας να διαχειριστεί το δυσθεώρητο χρέος της που αγγίζει τα 4 δισ. δολάρια.

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το Ανώτατο Δικαστήριο των Νήσων Κέιμαν έχει διορίσει τους Simon Appell και Eleanor Fisher της AlixPartners ως προσωρινούς σύνδικους πτώχευσης, οι οποίοι εκκίνησαν τις σχετικές διαδικασίες στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα (27 Μαρτίου).

    Η διοίκηση ήλθε σε συμφωνία με τους πιστωτές της ώστε να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του 72% του χρέους της, η οποία θα υλοποιηθεί με βάση τέσσερα ξεχωριστά αλλά συνδεδεμένα αναδιαρθρωτικά πλάνα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία των Νήσων Κέιμαν, όπου και βρίσκεται η έδρα της από τον Φεβρουάριο του 2017. Σύμφωνα με αυτά τα πλάνα, ποσό ύψους 3,69 δισ. δολαρίων από το συνολικό χρέος της Ocean Rig πρόκειται να ανταλλαχθεί με νέες κοινές μετοχές της εταιρείας, 288 εκατ. δολάρια μετρητά καθώς και ένα ποσό ύψους 450 εκατ. δολαρίων εξασφαλισμένου χρέους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Οικονόμου: Τα τρυπάνια της Ocean Rig χρεοκόπησαν – Καταρρέει η μετοχή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιώργος Οικονόμου: Από τη μια χρεοκοπία κι από την άλλη επενδύσεις 124 εκατ. δολ.

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευ. Πιστιόλης: Η μυστηριώδης Kalani Investments επενδύει (και) στην Top Ships



    ΣΧΟΛΙΑ