• Business

    Αγγελική Φράγκου: Έπεσαν κατά 18 εκατ. τα κέρδη, αλλά αισιοδοξεί

    Αγγελική Φράγκου Navios

    Αγγελική Φράγκου, επικεφαλής Navios Maritime Partners


    Πτώση στην κερδοφορία της κατά 18,2 εκατ. δολάρια κατέγραψε η ναυτιλιακή Navios Maritime Acquisition, συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2017 -όπως άλλωστε περίμεναν και οι αναλυτές- προχωρώντας παράλληλα και στη σύναψη νέου δανείου ύψους 24 εκατ. δολαρίων.

    Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, τα κέρδη της εισηγμένης στη Νέα Υόρκη ναυτιλιακής μειώθηκαν λόγω της αδύναμης ναυλαγοράς και διαμορφώθηκαν στα 5,6 εκατ. δολάρια, έναντι κερδών ύψους 23,8 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Παράλληλα, τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 0,04 δολάρια, έναντι κερδών ανά μετοχή ύψους 0,15 δολάρια πέρσι.

    Ο κύκλος εργασιών της Navios Maritime Acquisition το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους περιορίστηκε και ανήλθε στα 64,5 εκατ. δολάρια, έναντι εσόδων ύψους 80,4 εκατ. δολαρίων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016.

    Φράγκου

    Ακόμη, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αντίστοιχα μειώθηκαν και κυμάνθηκαν στα 37,4 εκατ. δολάρια, έναντι EBITDA ύψους 57,8 εκατ. δολαρίων το περσινό πρώτο τρίμηνο.

    Η κα Φράγκου, που είναι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της ναυτιλιακής, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα επεσήμανε ότι «Το επιχειρηματικό μας μοντέλο έχει δυο διακριτά χαρακτηριστικά. Πρώτον, επικεντρωνόμαστε στις μακροχρόνιες χρονοναυλώσεις όταν αυτό είναι δυνατό. Αυτό μας αποφέρει κέρδη μεγαλύτερα του μέσου όρου της αγοράς, μάλιστα, ο μέσος όρος των ναύλων των πλοίων μας ήταν κατά 42% υψηλότερος από το μέσο όρο της spot αγοράς. Δεύτερον, στοχεύουμε σε οικονομίες κλίμακας, μέσω της σχέσης που διατηρούμε με τη Navios Maritime Holdings».

    Παράλληλα, η διοίκηση της ναυτιλιακής προχώρησε στη σύναψη νέας δανειακής σύμβασης ύψους 24 εκατ. δολαρίων νωρίτερα μέσα στο Μάιο, με τράπεζα, η ταυτότητα της οποίας, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστή. Το νέο δάνειο πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για την αναχρηματοδότηση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης για τα δύο χημικά δεξαμενόπλοια η οποία λήγει το πρώτο τρίμηνο του 2018.

    Η Navios Maritime Acquisition θα αποπληρώσει το νέο δάνειο σε 17 τριμηνιαίες δόσεις ύψους 600.000 δολαρίων η καθεμιά έως το Σεπτέμβριο του 2021, ενώ η τελευταία δόση αποτελεί δόση τύπου “balloon” (δηλαδή, η τελευταία δόση πληρωμής ενός δανείου τύπου balloon, που κατά κανόνα είναι σημαντικά υψηλότερη από τις προηγούμενες δόσεις).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Λιβανός: Η GasLog Partners άντλησε σχεδόν 140 εκατ. δολάρια και ετοιμάζεται να πάρει πλοίο από τη μητρική της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Wells Fargo βαθμολογεί τις ελληνικές ναυτιλιακές για την εταιρική τους διακυβέρνηση – Οι πρωταθλητές και οι ουραγοί



    ΣΧΟΛΙΑ