• Business

    ΚΑΕ: Νέα επένδυση στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»-Τι περιλαμβάνει

    • NewsRoom


    Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες ανακατασκευής, επέκτασης και εκσυγχρονισμού των υποδομών υποδομών του αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης». Τα έργα, που γίνονται για την καλύτερη εξυπηρέτηση του συνεχώς αυξανόμενου επιβατικού κοινού στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, θα χρηματοδοτηθούν από τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών ΑΕ, μετά από συμφωνία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την ΥΠΑ, χωρίς κανένα κόστος για το ελληνικό δημόσιο.

    Την εκκίνηση της επένδυσης των Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών (ΚΑΕ Α.Ε.) στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου της Κρήτης συμφώνησαν ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΚΑΕ Γιώργο Βελέντζα και τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (YΠA) Κωνσταντίνο Λιντζεράκο, ενεργοποιώντας ένα μέρος του επενδυτικού πλάνου της ελληνικής εταιρείας -μέλους του ελβετικού ομίλου Dufry- που αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ συνολικά.

    Μόλις πριν από λίγους μήνες η εταιρεία εγκαινίασε επένδυση 10 εκατ. ευρώ στο ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος», ενώ εκτός από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου έχει δρομολογήσει επενδύσεις και στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, των οποίων τη βελτίωση και διαχείριση έχει αναλάβει η Fraport.

    Τα έργα περιλαμβάνουν τη διαμόρφωση τόσο των χώρων του ισογείου, όσο και του 1ου ορόφου του αερολιμένα, με επέκταση του συνολικού εμβαδού κατά 2.900 τμ, και την ανακαίνιση άλλων 8.000 τμ, με την ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των πυλών (gates), για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των επιβατών. Το αεροδρόμιο το 2017 αναμένεται να εξυπηρετήσει περίπου 8 εκατομμύρια επιβάτες, 4 εκατομμύρια αναχωρούντες και 4 εκατομμύρια αφικνούμενους.

    Με την ολοκλήρωση του έργου, δεν εξασφαλίζεται μόνο ο εκσυγχρονισμός του κτιρίου του αερολιμένα, αλλά και ο εκσυγχρονισμός ολόκληρου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, γεγονός που δίνει οριστική λύση στην εξυπηρέτηση της επιβατικής κίνησης, του μεγαλύτερου σε όγκο διακινούμενων επιβατών, αερολιμένα που βρίσκεται στη διαχείριση της ΥΠΑ και του ελληνικού δημοσίου.

    Οι εργασίες ξεκινούν στις αρχές Οκτωβρίου και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των μελετών θα έχουν ολοκληρωθεί στις 30 Μαρτίου 2018, ώστε το ανανεωμένο «Ν. Καζαντζάκης» να είναι έτοιμο για τη νέα τουριστική περίοδο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κρίσιμη παρέμβαση του Φωκίωνα Καραβία: Όχι στην 4η ανακεφαλαιοποίηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Μυλόπουλος: Ας μας απαντήσουν επιτέλους κάποιοι αν θέλουν μετρό στη Θεσσαλονίκη, ή όχι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ευ. Μυτιληναίος: Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα βγει η Ελλάδα από την κρίση



    ΣΧΟΛΙΑ