• Business

    Κ. Δομαζάκης (Creta Farms): «Το 2017 θα είναι μια καλή χρονιά για την εταιρεία μας»

    Δομαζάκης

    Κωνσταντίνος Δομαζάκης,


    Αισιόδοξος για την πορεία της Creta Farms τη φετινή χρονιά εμφανίζεται ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης.

    Ο ιδιοκτήτης και επικεφαλής της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας μιλώντας στο mononews.gr αναφέρει ότι παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, το 2017 θα είναι μια καλή χρονιά για την εταιρεία και τονίζει πως οι πωλήσεις ήδη κινούνται ανοδικά, ενώ η υπόλοιπη αγορά πέφτει 9%.

    Εκτιμά μάλιστα ότι η εταιρεία μπορεί να επιστρέψει στα κέρδη ύστερα από τις περσινές ζημιές, οι οποίες αποδίδοντα και στο “κούρεμα” που υπέστησαν οι απαιτήσεις της στο βωμό της διάσωσης του Μαρινόπουλου (οι απώλειες ανήλθαν σε 4,4 εκατ. ευρώ).

    Η εταιρεία σύμφωνα με τον κ. Δομαζάκη είναι leader στην κατηγορία των αλλαντικών. Όπως λέει ο ίδιος, με βάση τα στοιχεία Απριλίου η διαφορά από τον δεύτερο είναι μεγάλη.

    Συγκεκριμένα, το μερίδιο της Creta Farms διαμορφώθηκε στο 27-28%, όταν του Υφαντή ήταν στο 19% και του Νίκα στο 14%. Το αντίστοιχο διάστημα τα αλλαντικά ιδιωτικής ετικέτας κατέκτησαν μερίδιο 20%, παγιώνοντας την ισχυρή παρουσία τους στην κατηγορία.

    Κληθείς να σχολιάσει την είσοδο του Σ. Θεοδωρόπουλου στην Νίκας, και τα φιλόδοξα σχέδια που φέρεται να έχει, ο κ. Δομαζάκης έσπευσε να δηλώσει πως δεν αλλάζει κάτι στην στρατηγική της Creta Farms, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι κάναμε μέχρι σήμερα.

    Όσον αφορά στο νέο εγχείρημα της εταιρείας το χοιρινό κρέας Εν Ελλάδι, ο ισχυρός άνδρας της Creta Farms ξεκαθάρισε πως υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες.

    Και αυτό γιατί είναι μια πολλά υποσχόμενη κατηγορία, με μεγάλη ανάπτυξη και τζίρο που προσεγγίζει τα 700 εκατ. ευρώ.

    Στόχος είναι η κατάκτηση μεριδίου της τάξης του 8%, με τα πρώτα δείγματα γραφής να χαρακτηρίζονται πολύ ενθαρρυντικά.

    Τα νέα προϊόντα βρίσκονται ήδη σε 400 σημεία με 500 σημεία στις αλυσίδες της ΑΒ Βασιλόπουλος, της Σκλαβενίτης και των My Market, ενώ δρομολογείται η τοποθέτησή τους σε όλα τα σούπερ μάρκετ της χώρας.

    Μελλοντικά δεν αποκλείονται και οι εξαγωγές, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους λιανέμπορους λόγω της καινοτομίας που συμπυκνώνει.

    Να σημειωθεί πως το νωπό χοιρινό κρέας Εν Ελλάδι παράγεται από χοίρους βρίσκονται στην καθετοποιημένη μονάδα χοιρινού κρέατος, στις εγκαταστάσεις της Creta Farms στο Ρέθυμνο της Κρήτης, εκτρέφονται με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, και 100% φυτικές τροφές πλούσιες σε Ω3 και φυσικά αντιοξειδωτικά.

    Στο μεταξύ, όπως έγινε χθες γνωστό ο Κ. Φρουζής αποχώρησε πρόωρα από την εταιρεία, προκαλώντας τεράστια ερωτήματα στην αγορά.

    Ο κ. Φρουζής προσελήφθη πριν από ενάμιση μόλις χρόνο (ήταν αρχές του 2016) και είχε τοποθετηθεί στη θέση του CEO, με ευθύνη την διεθνή ανάπτυξη του ομίλου. Πριν την Creta Farms ήταν επικεφαλής της Novartis Hellas.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μυτιληναίος: Όλα έτοιμα για την έκδοση του ομολογιακού δανείου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο: Ποιος επιχειρηματίας που δημιούργησε την τεχνολογική φούσκα της 10ετίας επιστρέφει στις Business

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πήτερ Γεωργιόπουλος: Τι συμβαίνει με τον εφοπλιστή; Έντονο παρασκήνιο στις εταιρείες του



    ΣΧΟΛΙΑ