• Business

    Colgate-Palmolive για πρόστιμο 9,7 εκατ.: Αρνείται τις κατηγορίες και εξετάζει προσφυγή στη Δικαιοσύνη


    Ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει εναντίον της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με την οποία της επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 9,7 εκατ. ευρώ για παραβίαση του ελεύθερου ανταγωνισμού αφήνει η Colgate Palmolive.

    Πηγές της εταιρείας που μίλησαν στο mononews.gr δηλώνουν πως «η Colgate είναι απόλυτα αντίθετη και διαφωνεί σοβαρά με τις παραδοχές και τις θέσεις που εκφράζονται στην απόφαση της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού» και τονίζουν πως μελετούν την απόφαση και μαζί το ενδεχόμενο να προσφύγουν κατά αυτής στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας.

    Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι αποτελεί πάγια θέση και πολιτική της εταιρείας «η απόλυτη συμμόρφωση προς τις διατάξεις της νομοθεσίας, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων περί ανταγωνισμού», λέγοντας πως «στη περίπτωση που ανακύψει κάποιο θέμα συμμόρφωσης, προβαίνουν σε άμεση αποκατάσταση και συμμόρφωση».

    Από την άλλη πλευρά, πηγές της Επιτροπής Ανταγωνισμού υπογραμμίζουν πως έχουν πλήρως στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες και εμφανίζονται βέβαιοι ότι η απόφαση δεν πρόκειται να καταπέσει σε περίπτωση έφεσης.

    Υπενθυμίζεται πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλλε συνολικό πρόστιμο ύψους 9,7 εκατ. ευρώ στην Colgate Palmolive και στις Εν Ελλάδι θυγατρικές της για σύσταση καρτέλ καθώς και για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά των καλλυντικών και των απορρυπαντικών για περίοδο άνω των 10 χρόνων.

    Επιπλέον, η Επιτροπή επέβαλλε πρόστιμα και σε πέντε ελληνικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ για συμμετοχή σε καρτέλ (απαγορευμένες συμπράξεις), συνολικού ύψους άνω του 1 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τις ΑΒ Βασιλόπουλος, την Σκλαβενίτης, την ΜΑΚΡΟ Cash & Carry, ΠΕΝΤΕ και Κυψέλη, οι οποίες καλούνται να πληρώσουν τα εξής πρόστιμα: ΑΒ Βασιλόπουλος: 474.714 ευρώ, Σκλαβενίτης: 213.297 ευρώ, ΜAKRO Cash & Car: 183.330 ευρώ, ΠΕΝΤΕ: 143.922 ευρώ και τέλος ΚΥΨΕΛΗ: 1.944 ευρώ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Alpha Bank: Kλειδί για την ανάκαμψη οι επενδύσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Άπιαστο όνειρο» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα – Το παράδειγμα της Νορβηγίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιτροπή Ανταγωνισμού: «Καμπάνα» 9,7 εκατ. ευρώ στην Colgate Palmolive για αθέμιτες πρακτικές



    ΣΧΟΛΙΑ