• Business

    Χρηματιστήρια: Ράλι στις ελληνικές τράπεζες και Σούπερ κέρδη για ΟΛΘ. Νέο ρεκόρ για Nasdaq

    • NewsRoom
    αγορές

    Leonardo Di Capro. Aπό την ταινία ο Λύκος της Wall Street


    Έκρηξη κερδών για τράπεζες, ΟΛΘ και Ελλάκτωρ είναι τα χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης. Το ΧΑ βρίσκεται στα επίπεδα των 700  μονάδων , συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς έχει στο πλευρό του το θετικό momentum των ξένων επενδυτών. Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 2% στις 697 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 66 εκατ. ευρώ.

    Αν και η έναρξη της σημερινής συνεδρίασης να μην καλλιέργησε προσδοκίες στους επενδυτές, ωστόσο σταδιακά το ΧΑ δείχνει να βρίσκει ρυθμό, χωρίς όμως να προχωρά σε αγοραστικές “υπερβολές”. Άλλωστε σήμερα ξεκινά η κατ’ ιδίαν διαπραγμάτευση μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών, προκειμένου να κλείσει το κεφάλαιο της αξιολόγησης.

    Σύμφωνα με τους  αναλυτές, ο γενικός δείκτης σήμερα χρειάζεται την κατοχύρωση των 688 μονάδων, ώστε να μπορέσει να δώσει συνέχιση στις 713 μονάδες. Εκτός του τραπεζικού, τη σκυτάλη έχουν λάβει αρκετές ισχυρές μετοχές με την κίνησή τους. Σημαντική άνοδο σημειώνουν οι τραπεζικές μετοχές με την Eurobank να κερδίζει 7%. Το γεγονός αυτό δείχνει ότι οι επενδυτές στηρίζουν τις τραπεζικές μετοχές παρά τα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες. Και ο ΟΛΘ σημειώνει άνοδο κοντά στο 5%. Σημαντική άνοδος και για την μετοχή του Ελλάκτωρα.

    Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo ενισχύεται κατά 3,52%, με τις  Motor Oil, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ . Ανώτερα του 1% είναι τα κέρδη σε Βιοχαλκο, Λάμδα, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΕΕΕ, Μυτιληναίος και Folli Follie.

    Στον αντίποδα, η Σαράντης υποχωρεί κατά ,37%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Grivalia και ΜΕΤΚΑ να ακολουθούν, χωρίς όμως οι απώλειες τους να ξεπερνούν το 0,7%.

    Ρεκόρ για Nasdaq

    Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, λαμβάνοντας ώθηση από τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης και τις προσδοκίες για περικοπές φόρων από τη νέα κυβέρνηση.  Ο Dow Jones ενισχύεται 1% ή 200 μονάδες στις 20.968 μονάδες. Ο S&P 500 κινείται 0,54% υψηλότερα στις 2.384 μονάδες. Ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,4% στις 6.012 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό.



    ΣΧΟΛΙΑ