• Business

    Bloomberg: «Δεν έχουν φύγει οι δυσκολίες για την Ελλάδα» (pics)

    • NewsRoom
    Bloomberg


    Δεν βλέπει αισιόδοξα το μέλλον για την Ελλάδα και την οικονομία της, το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά σε σημερινό του άρθρο, στο οποίο μιλάει για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής από τους κυβερνώντες: «Οι δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα δεν έχουν τελειώσει ακόμη».

    Στην συνέχεια αναφέρεται στην έξοδο της χώρας μας στις αγορές, την προηγούμενη εβδομάδα, λέγοντας ότι ναι μεν η ψυχολογία ανέβηκε αλλά «δεν αποδεικνύει ότι η χώρα έχει βγει από το επικίνδυνο κάδρο».

    «Οι απαιτήσεις των δανειστών για επιπλέον μέτρα απειλούν να καταστήσουν εκρηκτική την πολιτική σκηνή στην Ελλάδα, καθώς το κόστος της οικονομικής κρίσης είναι δυσβάσταχτο για πολίτες και επιχειρήσεις».

    Πλέον, αναφέρει το πρακτορείο, οι εκταμιεύσεις των επόμενων δόσεων, εξαρτώνται από την πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων.

    «Δεκάδες από τα 140 προαπαιτούμενα που συμφωνήθηκαν βρίσκονται ακόμη στο στάδιο εφαρμογής, ώστε η χώρα να αποκτήσει πρόσβαση στα εναπομείναντα 26,9 δισ. ευρώ του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας, το οποίο λήγει τον Αύγουστο του 2018».

    «Την ώρα που η λιτότητα ”πνίγει” την Ελλάδα, τα επίπεδα της φτώχειας όλο και αυξάνονται, η χώρα είναι απαραίτητο να συνεχίζει τις διαρθεωτικές αλλαγές, όταν οι πιστωτές απαιτούν επιπλέον δυσβάσταχτα μέτρα».

    «Το εισόδημα του μέσου νοικοκυριού έχει μειωθεί, τουλάχιστον,  κατά 40%, κατά τη διάρκεια της κρίσης, ο κίνδυνος της φτώχειας έχει αυξηθεί 35,6%, οι περικοπές των συντάξεων είναι τεράστιες και όλα αυτά… κάτω από υπερφολόγηση».

    Τέλος, το Bloomberg αναφέρεται στα στάδια υλοποίησης του προγράμματος ιδιοτικοποιήσεων, όπως πχ. το Ελληνικό αλλά και στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Bloomberg View: Η Ελλάδα δεν έχει γυρίσει σελίδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζανακόπουλος: «Η έξοδος μας στις αγορές έχει χαρακτηριστεί από όλους σημαντικό βήμα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  ΣΕΒ: H προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να αποκτήσει πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένη



    ΣΧΟΛΙΑ