• Business

    Γιώργος Λογοθέτης: Γιατί στέλνει στα διαλυτήρια νεότευκτο πλοίο του

    Γιώργος Λογοθέτης

    Γιώργος Λογοθέτης, Εφοπλιστής. Επικεφαλής Libra Group


    Η ναυτιλιακή εταιρεία Lomar Shipping, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Λογοθέτης, ανακοίνωσε πως θα αναγκαστεί να στείλει για scrap ένα νεότευκτο containership της.

    Ο λόγος για το boxship Kea Trader (χωρητικότητας 2.194-teu και κατασκευής 2017 σε κινέζικα ναυπηγεία) που είχε προσαράξει στις 12 Ιουλίου σε ύφαλο στον Ειρηνικό Ωκεανό, κοντά στη Νέα Καληδονία.

    Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Λογοθέτης, η κατάσταση του πλοίου συνεχώς επιδεινώνεται και όπως δείχνουν  οι τελευταίες επιθεωρήσεις, δεν θα είναι δυνατή η αποκατάσταση των ζημιών.

    Kea Trader
    Το  Kea Trader προσαραγμένο σε ύφαλο στον Ειρηνικό

    Στη δήλωση της ναυτιλιακής αναφέρεται πως  «η ναυτιλιακή δυστυχώς έπρεπε να συμφωνήσει με την  ασφαλίστρια εταιρεία  H&M πως το πλοίο δεν χρήζει επισκευής και πως θα πρέπει να προχωρήσουν στην διαδικασία ανακύκλωσης του».

    Συνεχίζει τονίζοντας πως «οι περισσότερες διπύθμενες δεξαμενές του πλοίου έχουν υποστεί σημαντική ζημιά και υπάρχει εισροή υδάτων και στους πέντε αποθηκευτικούς χώρους του φορτίου». Και συμπληρώνει πως  «αυτή τη στιγμή η εισροή των υδάτων ελέγχεται όπου και όσο είναι δυνατόν από φορητές αντλίες, με σκοπό να προστατευθεί το εναπομείναν φορτίο».

    Η Lomar Shipping, πρόσθεσε ότι ύστερα από περαιτέρω λεπτομερείς αναλύσεις και υποβρύχιες επιθεωρήσεις, βρέθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο κύτος, το πηδάλιο και την προπέλα. Υπάρχουν επίσης ενδείξεις για ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στο container καθώς κάθε μέρα που παραμένει κολλημένο στον ύφαλο διογκώνεται το μέγεθος της ήδη υπάρχουσας ζημιάς.

    Αυτή τη στιγμή επιχειρούνται διαδικασίες απομάκρυνσης του φορτίου από την εταιρεία Ardent, με τα 2/3 να έχουν απομακρυνθεί επιτυχώς.  Συγκεκριμένα από τα 756 container που μετέφερε το Kea Trader, πλέον έχουν απομείνει τα 224. Μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι εργασίες θα ξεκινήσει και η επιχείρηση απομάκρυνσης του boxship από τον ύφαλο.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας  δήλωσε πως «είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στην ασφαλή απομάκρυνση του Kea Trader μεριμνώντας παράλληλα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Α. Φράγκου: Κατέρρευσαν οι συζητήσεις της Navios για την εξαγορά του First Ship Lease Trust

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Μελισσανίδης: Επιβεβαιώθηκε το super deal για 4+4 νεότευκτα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ε. Μαρινάκης: Νέο super deal που του αποφέρει 23.000 δολάρια την ημέρα



    ΣΧΟΛΙΑ