• Business

    Οι εφοπλιστές υπέγραψαν στο Μαξίμου τη συνέχιση της εθελοντικής εισφοράς

    • NewsRoom
    Θεόδωρος Βενιάμης

    Θεόδωρος Βενιάμης


    Με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη συνάντηση ο πρωθυπουργός υπέγραψε με τον πρόεδρο της Ένωσης, Θεόδωρο Βενιάμη, την επέκταση για ένα έτος του συνυποσχετικού μεταξύ του Δημοσίου και της ναυτιλιακής κοινότητας για την εθελοντική συνεισφορά της τελευταίας.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι η πρόταση που κατέθεσε ο πρόεδρος Θεόδωρος Βενιάμης και το διοικητικό συμβούλιο στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ένωσης στις 26 Ιουνίου, εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη της ΕΕΕ. Έτσι, με την επέκταση -υπό τις απαιτούμενες διαδικασίες- της διάρκειας ισχύος του Συνυποσχετικού Οικειοθελούς Παροχής μεταξύ ναυτιλιακής κοινότητας και πολιτείας για ένα ακόμη έτος (δηλαδή και για το 2018), οι εφοπλιστές θα συνδράμουν στην επίτευξη των επιδιωκόμενων δημοσιονομικών στόχων.

    Το εν λόγω Συνυποσχετικό αποτέλεσε πρωτοβουλία της ΕΕΕ, στην οποία η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα ανταποκρίθηκε στη συντριπτική της πλειοψηφία θετικά, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την ενότητα και σύμπνοια του κλάδου, καθώς και την επιθυμία του να στηρίξει έμπρακτα τον τόπο του σε δύσκολες περιόδους.

    Επιπροσθέτως, τα μέλη της Ένωσης ενημερώθηκαν για την πορεία των διαπραγματεύσεων στην εκκρεμή υπόθεση της ανεπίσημης διερεύνησης του ελληνικού ναυτιλιακού θεσμικού πλαισίου από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ο πρόεδρος κ. Θεόδωρος Βενιάμης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα επιτευχθεί μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία μεταξύ ελληνικής πολιτείας και Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί του θέματος, η οποία σε κάθε περίπτωση θα σέβεται τις θεμελιώδεις αρχές του θεσμικού πλαισίου της ελληνόκτητης ναυτιλίας και κυρίως τη συνταγματική κατοχύρωση αυτού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Περιζήτητα τα νεότευκτα τάνκερ και bulkers

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φίλιππος και Αντώνης Λαιμός: Τα νέα τους deals στην εφοπλιστική σκακιέρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κίνηση-ματ στη ναυτιλία: Η Maersk Oil ετοιμάζει IPO-μαμούθ 7 δισ. δολ.



    ΣΧΟΛΙΑ