• Business

    Δημήτρης Βερνίκος: Η Vernicos αγόρασε και το τελευταίο ρυμουλκό της Pacific Basin

    Vernicos

    Το ρυμουλκό “PB Komata”


    Μετά την απόκτηση ενός ρυμουλκού μήκους 38 μέτρων τον Ιούνιο, η εταιρεία ρυμουλκών Vernicos Tugs & Salvage, της οποίας ηγείται ο εφοπλιστής Δημήτρης Βερνίκος και αποτελεί μέλος της κοινοπραξίας Aegean Tugs της Μεσογείου, ενίσχυσε το στόλο της με μια ακόμη σημαντική εξαγορά.

    Vernicos
    Το ρυμουλκό “PB Komata”

    Ειδικότερα, η Vernicos προχώρησε στην εξαγορά του τελευταίου πλοίου τύπου OSV (Offshore Supply Vessel) της εταιρείας Pacific Basin, PB Komata, το οποίο έχει μήκος 42 μέτρα και (ιπποδύναμης 5.000-bhp και κατασκευής 2009), ενώ είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές πυρόσβεσης Fi-Fi 1, με δυνατότητα εκτόξευσης νερού 2.400m3/ώρα.

    Όπως ανακοινώθηκε, το ρυμουλκό ενδέχεται να μετονομαστεί σε «Vernicos Christos» προς τιμήν του επί 50 συναπτά έτη γενικού διευθυντή και μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Vernicos, Χρήστου Γεμιτζόγλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 6 Ιουλίου του τρέχοντος έτους.

    Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο ότι, όπως είχε γράψει το mononews.gr, η Vernicos πρόκειται να συμμετάσχει αποκλειστικά στις ρυμουλκήσεις της μεγαλύτερης ημιβυθιζόμενης πλατφόρμας εγκατάστασης σωλήνων Castoro Sei, η οποία θα δραστηριοποιηθεί στην τοποθέτηση υποβρυχίων σωλήνων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

    Την πλατφόρμα θα λειτουργεί η εταιρεία Saipem υπό την επίβλεψη της Cosco.

    Vernicos
    Ο εφοπλιστής της Vernicos Tugs & Salvage Δημήτρης Βερνίκος (δεξιά) με τον Χρήστο Γεμιτζόγλου (αριστερά), ένα μήνα πριν o τελευταίος φύγει από τη ζωή έχοντας συμπληρώσει 50 συναπτά έτη στη διοίκηση της εταιρείας

    Αξίζει να αναφερθεί ότι η Vernicos έχει προσχωρήσει -μαζί με τις εταιρείες Lyboussakis Salvage and Towage και Karapiperis Salvage and Towage- στη μεγαλύτερη κοινοπραξία ρυμουλκών της Μεσογείου, που φέρει το όνομα Aegean Tugs, μετά την αποχώρηση ενός συνεργάτη από την προηγούμενη κοινοπραξία.

    Το νέο κοινοπρακτικό σχήμα Aegean Tugs πρόκειται να παρέχει αποτελεσματικές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες με κύριο γνώρισμα την ασφάλεια, τόσο στον Πειραιά όσο και στην ευρύτερη ελληνική αγορά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Δράγνης: Νέα παραγγελία για τάνκερ στα αναγεννημένα ναυπηγεία STX

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στα χέρια του John Fredriksen και το τελευταίο πλοίο της ελληνικής Quintana

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Τσάκος: Αγόρασε δύο πλοία 10ετίας χωρίς να το καταλάβει κανείς



    ΣΧΟΛΙΑ