• Business

    Και νέα προκήρυξη για προσλήψεις αρχαιολόγων με χρήματα της ΔΕΗ

    • NewsRoom
    ΔΕΗ


    Μπορεί οι αντιδράσεις για την προκήρυξη 2.338 θέσεων οκτάμηνης εργασίας για εργάτες και αρχαιολόγους, με την υπογραφή της υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου και με χρήματα που θα πληρώσει η ΔΕΗ να μην έχουν κοπάσει, μια νέα παρόμοια υπόθεση έρχεται στη δημοσιότητα.

    Αυτή τη φορά η  νέα προκήρυξη διαγωνισμού, η οποία έγινε την 21η Απριλίου, αφορά την πρόσληψη 240 ατόμων, των ίδιων ειδικοτήτων, για την Κοζάνη.

    Σύμφωνα  με το skai.gr, ο διαγωνισμός πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη Παρασκευή, ενώ φέρει την υπογραφή της τοπικής αρχαιολογικής διεύθυνσης. Και αυτές οι προσλήψεις θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της ΔΕΗ.

    Η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να πληρώνει το προσωπικό που πραγματοποιούν αρχαιολογικές εργασίες σε περιοχές που επιθυμεί να εκμεταλλευτεί, ωστόσο ο προϋπολογισμός και τα σχετικά κονδύλια που έχει καταθέσει για τη χρονιά, δεν αρκεί για το σύνολο των θέσεων.

    Παράλληλα υπάρχουν καταγγελίες πως τα χρήματα των κονδυλίων που έχει εγκρίνει η ΔΕΗ δαπανώνται σε διαφορετικές ανάγκες.

    Μάλιστα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, υπάρχει σύμβαση για πρόσληψη εταιρειών φύλαξης για τον ήδη φυλασσόμενο χώρο, από τη ΔΕΗ, του αρχαιολογικού χώρου Αγίων Αναργύρων στον Αμύνταιο. Η σύμβαση ανέρχεται στα 14 χιλιάδες ευρώ και δόθηκε με απευθείας ανάθεση σε εταιρεία υποψήφιου βουλευτή της Φλώρινας των ΑΝΕΛ. Πηγές αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη ανάθεση δόθηκε κατόπιν κατάθεσης μειοδοτικών προσφορών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κ. Μίχαλος (ΕΒΕΑ): Δεν υπάρχει λόγος να ζητάτε POS από τους παραγωγούς ρεύματος με φωτοβολταϊκά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί το υπουργείο Πολιτισμού προκήρυξε 2.338 προσλήψεις με έξοδα της ΔΕΗ – Τι προβληματίζει την εταιρεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο Τσίπρας ετοιμάζεται να κάνει τη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση του αιώνα: Τη ΔΕΗ!



    ΣΧΟΛΙΑ