• Business

    Γ. Οικονόμου: Το τελευταίο κομμάτι του παζλ για να προχωρήσει η αναδιάρθρωση της Ocean Rig

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνουν τα σχέδια αναδιάρθρωσης της εταιρείας γεωτρήσεων Ocean Rig, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, και των τριών κύριων θυγατρικών της, μετά τη συναίνεση που εξασφάλισαν τα τρία εξ αυτών από το 75% των πιστωτών της.

    Όπως ανακοίνωσε η Ocean Rig, έχει ήδη “στρατολογήσει” τη Fearnley Securities και την Clarksons Platou Securities ως συμβούλους, ώστε να πειστούν και οι κάτοχοι εξασφαλισμένων και μη εξασφαλισμένων (αντίστοιχα) ομολόγων της θυγατρικής της Drill Rigs Holdings να υποστηρίξουν το σχέδιο αναδιάρθρωσής της, το μοναδικό από τα τέσσερα σχέδια αναδιάρθρωσης (της μητρικής εταιρείας και των τριών θυγατρικών) όπου δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμα η συναίνεση του 75% των πιστωτών.

    Παράλληλα, η Ocean Rig γνωστοποίησε ότι παρατείνεται έως τις 21 Απριλίου 2017 η προθεσμία (που αρχικά έληγε χθες, 11 Απριλίου) για να δηλώσουν εγκαίρως τη συναίνεσή τους οι κάτοχοι εξασφαλισμένων ομολόγων της Drill Rigs Holdings, εξασφαλίζοντας ένα κατ’ αναλογία μέρος από το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων που προσφέρεται. Η προθεσμία για τους κατόχους εξασφαλισμένων ομολόγων των άλλων δύο θυγατρικών δεν άλλαξε και παρέμεινε η 11η Απριλίου.

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ocean Rig, Γιώργος Οικοόμου, σχολίασε σχετικά: “Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι με την πρόοδο της αναδιάρθρωσής μας και το πόσο γρήγορα καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα επίπεδα στήριξης για την αναδιάρθρωσή μας. Η εταιρεία προβαίνει σε αυτές τις ενέργειες προκειμένου να επιτρέψει σε όσο το δυνατόν περισσότερους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στην πληρωμή έγκαιρης συναίνεσης. Είναι πολύ σημαντικό για μας οι πιστωτές, ανεξαρτήτως της θέσης τους στην κεφαλαιακή δομή και του μεγέθους τους, να κατανοήσουν ότι οι αποζημιώσεις τους βασίζονται σε μία λογική αποτίμηση των απαιτήσεών τους και ότι αντιμετωπίζονται δίκαια. Πιστεύουμε ότι η πρόσληψη Συμβούλων Ομολόγων με βαθιά γνώση της αγοράς και τεχνογνωσία θα διευκολύνει την κατανόηση του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Ocean Rig από όλους τους πιστωτές, και θα διασφαλίσει μία δίκαια διαδικασία”.

    Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι εξασφάλισε την υποστήριξη της απαιτούμενης πλειοψηφίας των πιστωτών της για τη συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους της, καθώς και των χρεών των θυγατρικών της Drillships Financing Holding Inc. και Drillships Ocean Ventures Inc.

    Η αναδιάρθρωση του ομίλου θα πραγματοποιηθεί μέσω τεσσάρων διαφορετικών σχεδίων, ένα για καθεμιά από τις εταιρείες του ομίλου (η μητρική και οι τρεις κεντρικές θυγατρικές), με βάση την πτωχευτική νομοθεσία των νήσων Κέιμαν, σύμφωνα με την οποία μία εταιρεία μπορεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση αν το σχέδιό της έχει την υποστήριξη του 75% των πιστωτών της.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μιχάλης Μποδούρογλου: Επενδυτής-μυστήριο στη ναυτιλιακή του – Όλο το παρασκήνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: Πώς ετοιμάζεται η Navios για τη δραστική μείωση των εκπομπών θείου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λέων Πατίτσας: Επιτέλους αγόρασε φορτηγό πλοίο



    ΣΧΟΛΙΑ