• Ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου: Η αποχώρηση του εφοπλιστή από την Heidmar και η επόμενη ημέρα της εταιρείας

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, επικεφαλής DryShips


    Παρελθόν αποτελεί για την Heidmar, το παγκόσμιο pool εμπορικής διαχείρισης δεξαμενόπλοιων, ο εφοπλιστής Γιώργος Οικονόμου, καθώς το 100% των μετοχών της πέρασε στα χέρια του Pankaj Khanna, διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

    Όπως ανακοίνωσε η Heidmar τόσο ο κ. Οικονόμου όσο και οι εταιρείες συμφερόντων του δεν έχουν πλέον συμμετοχή σε αυτήν.

    Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή ο Pankaj Khanna, επισήμανε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω την εξαγορά της Heidmar, ενός brand που είναι γνωστό στον κλάδο, με 36 χρόνια ιστορίας στην παροχή καινοτόμων υπηρεσιών στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Είμαι ενθουσιασμένος για την επόμενη φάση της αναδιάρθρωσης της εταιρείας, η οποία διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο και μια ισχυρή, προς αξιοποίηση, πλατφόρμα”.

    Από πέρυσι το χειμώνα που η Heidmar έκλεισε συμφωνία συνεργασίας με την Signal Maritime Services του Ιωάννη Μαρτίνου σε δεξαμενόπλοια τύπου aframax, προχώρησε στην ανακατασκευή της πλατφόρμας διαχείρισης της, εστιάζοντας και στα πλοία Suezmaxes, VLCC και LR2, και σήμερα διαχειρίζεται 15 τάνκερ.

    “Πρόκειται για μία επιχείρηση που στηρίζεται στους εργαζόμενους και στο ταλέντο τους, οπότε πρόσφατα προσθέσαμε έμπειρα άτομα στα γραφεία μας στη Σιγκαπούρη και την Αθήνα. Αναζητούμε ταλαντούχους συνεργάτες και αναμένεται να προσλάβουμε άλλα 3-4 άτομα τις επόμενες εβδομάδες. Επιπλέον, μετά από σημαντικές επενδύσεις, έχουμε ξεκινήσει μια νέα έκδοση του συστήματος eFleetwatch που συνεχίζει να αποτελεί το κορυφαίο εργαλείο / πύλη της βιομηχανίας για την εμπορική διαχείριση και λειτουργία των δεξαμενόπλοιων και των φορτηγών”, τόνισε ο Pankaj Khanna .

    “Μακροπρόθεσμα, η βιομηχανία αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, από την απομάκρυνση του άνθρακα και τους δείκτες ESG, τους διαφορετικούς και αυστηρότερους κανονισμούς, την ενοποίηση των ναυλωτών και την έλλειψη χρηματοδότησης από τράπεζες κ.α. Αυτό προσφέρει ευκαιρίες για επέκταση των προσφερόμενων υπηρεσιών μας, βοηθώντας τους πελάτες μας να ανταποκριθούν και να ξεπεράσουν αυτές τις προκλήσεις”, εξήγησε.

    “Η αναβίωση της Heidmar δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τους πιστούς συνεργάτες και ναυλωτές μας που μας εμπιστεύτηκαν και στάθηκαν μαζί μας μέσα από τις προκλήσεις του 2020 και συνεχίζουν να έχουν πίστη σε αυτό που προσφέρουμε. Θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη σε όλους. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους της Heidmar που εργάστηκαν εξαιρετικά σκληρά, κράτησαν την πίστη και μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Θα ανοικοδομήσουμε την εταιρεία μαζί”, επισήμανε κλείνοντας ο Pankaj Khanna.

    Ο Γιώργος Οικονόμου και η συμφωνία με τη Signal

    Η Heidmar, ανήκε κατά 100% στη ναυτιλιακή Dryships, του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου. Αν και αρχικά κατείχε το 49,8% της επιχείρησης εξαγόρασε το καλοκαίρι του 2019 το υπόλοιπο 50,2% καταβάλλοντας περίπου 17 εκατ. δολάρια.

    Παράλληλα, η Dryships όρισε νέο CEO της Heidmar, τον Pankaj Khanna, o οποίος υπήρξε στο παρελθόν CEO της άλλης εταιρείας του ισχυρού πλοιοκτήτη, της Ocean Rig, την οποία εξαγόρασε το 2018 η Transocean.

    Σε μία προσπάθεια ανανέωσης της εταιρείας o εφοπλιστής ανακοίνωσε στις αρχές του 2020 τη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με την Signal Maritime Services του Ιωάννη Μαρτίνου , η οποία ανέλαβε την εμπορική διαχείριση και των 18 τάνκερ aframax του Sigma Pool της Heidmar.

    Στόχος της κίνησης αυτής ήταν να σταματήσει η «διαρροή» πλοίων από το στόλο της  Heidmar που είχε ξεκινήσει από τους τελευταίου μήνες του 2019, με αρκετές από τις συνεργαζόμενες ναυτιλιακές να εμφανίζονται επιφυλακτικές, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα και αυτό της μεταφοράς των τάνκερ τους σε ανταγωνιστικά pool.

    Γιώργος Οικονόμου: Νέα αποχώρηση πλοίων από το pool της Heidmar

    Γιώργος Οικονόμου: Αγωνία για το μεγάλο στοίχημα του εφοπλιστή

    Γιώργος Οικονόμου – Ιωάννης Μαρτίνος: Συνεργασία-έκπληξη στον κλάδο των τάνκερ

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ