• Business

    Π. Παππάς: Νέες πληροφορίες για την τελευταία παραγγελία της Oceanbulk

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας γύρω από τη νέα παραγγελία της ναυτιλιακής Oceanbulk, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, στα κινεζικά ναυπηγεία Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding (SWS).

    Την προηγούμενη εβδομάδα πληροφορίες της αγοράς έλεγαν πως η Oceanbulk παρήγγειλε τέσσερα νεότευκτα capesizes χωρητικότητας 180.000 dwt το καθένα από τα κινεζικά ναυπηγεία, που το καθένα θα στοιχίσει περίπου 43 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η παράδοσή τους θα αρχίσει το 2019.

    Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει το TradeWinds αναφέρουν πως τα τέσσερα πλοία είναι newcastlemaxes, και όχι capesizes, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τεχνικά δεν πρόκειται για νέα παραγγελία, αλλά για μετατροπή μίας προηγούμενης παραγγελίας, βάσει της οποίας η Oceanbulk θα παραλάμβανε το 2018 και το 2019 τρία containerships χωρητικότητας 11.000 teu.

    Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής αν η Oceanbulk έχει εξασφαλίσει ήδη ναύλωση για τα πλοία αυτά.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πέτρος Παππάς αποτελεί συχνό πελάτη των συγκεκριμένων ναυπηγείων, με την Oceanbulk να έχει πρόσφατα (τον περασμένο Απρίλιο) παραλάβει δύο νεότευκτα capesizes χωρητικότητας 208.000 dwt το καθένα.

    Σημειωτέον ότι ο στόλος της Oceanbulk αποτελείται από 31 συνολικά πλοία, εκ των οποίων τα 18 είναι τάνκερ, τα 9 bulkers και τα άλλα 4 containerships.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κ. Κωνσταντακόπουλος: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα κέρδη τριμήνου της Costamare

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:Α. Φράγκου: Κάτω από τον πήχη τα κέρδη τριμήνου της Navios Midstream Partners

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σ. Παληός: Δεύτερο reverse split μέσα σε ένα μήνα για τη μετοχή της Diana Containerships



    ΣΧΟΛΙΑ