• Business

    Π. Παππάς: Μειώθηκαν στο 1/3 οι ζημίες της Star Bulk μέσα σε ένα χρόνο

    Πέτρος Παππάς, ετών 62. Εφοπλιστής


    Σχεδόν τρεις φορές μικρότερες ήταν οι ζημίες που παρουσίασε στο α’ τρίμηνο 2017 η ναυτιλιακή Star Bulk Carriers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά, σε σχέση με το α’ τρίμηνο 2016, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε χθες η εταιρεία.

    Ειδικότερα, οι ζημίες της Star Bulk κατά το α΄τρίμηνο 2017 διαμορφώθηκαν στα 15,8 εκατομμύρια δολάρια (0,26 δολάρια ανά μετοχή), έναντι 48,8 εκατ. δολαρίων κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2016 (1,11 δολάρια ανά μετοχή), καθώς παράλληλα τα καθαρά έσοδα από δρομολόγια πλοίων της εκτοξεύθηκαν κατά το α’ τρίμηνο 2017 στα 49,9 εκατ. δολάρια, έναντι 26,7 εκατ. δολαρίων στο α’ τρίμηνο 2016.

    Εξάλλου, το προσαρμοσμένο EBITDA της εταιρείας πέρασε σε θετικό έδαφος στο α’ τρίμηνο 2017 και διαμορφώθηκε στα 18,1 εκατ. δολάρια, έναντι αρνητικού προσαρμοσμένου EBITDA 7,3 εκατ. δολαρίων στο α’ τρίμηνο 2016.

    Η αύξηση των εσόδων της εταιρείας αποδίδεται στον διπλασιασμό σχεδόν της μέσης τιμής ναύλωσης των πλοίων της: κατά το α’ τρίμηνο 2016 η μέση τιμή ήταν στα 4.331 δολάρια ημερησίως για κάθε πλοίο, ενώ έναν χρόνο αργότερα έφτασε στα 8.176 δολάρια ημερησίως (αύξηση 89%), με τη μέση αξιοποίηση του στόλου της να ανέρχεται στο 99,2%, ενώ η εταιρεία έχει εξασφαλίσει ήδη ναύλωση για το 81% των διαθέσιμων ημερών του δεύτερου τριμήνου του 2017, με μέση τιμή στα 10.150 δολάρια ημερησίως.

    Παραμένουμε δεσμευμένοι στην υψηλή ποιότητα και τα στάνταρ ασφάλειας στη λειτουργία του στόλου μας, όπως αποδεικνύεται από τη διαρκή παρουσία μας στην πρώτη τριάδα των κορυφαίων εταιρειών ξηρού φορτίου στις αξιολογήσεις κατάστασης πλοίων της Rightship”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Star Bulk Carriers, Πέτρος Παππάς, προσθέτοντας: “Είμαστε επίσης ικανοποιημένοι για την επιτυχή παραλαβή των δύο σύγχρονων kamsarmax που αποκτήθηκαν στις αρχές Μαρτίου του 2017 σε ανταγωνιστικές τιμές, ειδικά ταυτόχρονα με μία συνεχή βελτίωση στην αγορά ξηρού φορτίου φέτος. Η δέσμευση από μεγάλο πιστωτικό ίδρυμα να παράσχει χρηματοδότηση ύψους 16 εκατ. δολαρίων για αυτά τα δύο πλοία επιδεικνύει τη συνεχή υποστήριξη των πιστωτών μας προς την εταιρεία”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: SHIPPING FOCUS: Η Scorpio Tankers εξαγόρασε 10 πλοία αξίας 362,5 εκατ. δολ.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκπληξη από τον Σ. Παληό: Ακόμα και η επιφυλακτική Diana Shipping βλέπει ισχυρή ανάκαμψη στο ξηρό φορτίο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Γεωργιόπουλος: Απογοήτευση για τα αποτελέσματα τριμήνου της Aegean Marine



    ΣΧΟΛΙΑ