• Business

    Π. Παππάς: Μειωμένες ζημίες για την Star Bulk στο β’ τρίμηνο του 2017

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers

    Πέτρος Παππάς. Επικεφαλής Star Bulk Carriers


    Μειωμένες ζημίες σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, αλλά αυξημένες σε σχέση με αυτές που περίμεναν οι αναλυτές, ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του 2017 η ναυτιλιακή Star Bulk Carriers, συμφερόντων του εφοπλιστή Πέτρου Παππά.

    Ειδικότερα, οι ζημίες που παρουσίασε η Star Bulk στο β’ τρίμηνο 2017 ανήλθαν στα 10,2 εκατομμύρια δολάρια, έναντι 32,9 εκατ. δολαρίων στο β’ τρίμηνο 2016, με τις ζημίες ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 0,18 δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για ζημίες 0,09 δολαρίων ανά μετοχή, καθώς ο κύκλος εργασιών της ναυτιλιακής ήταν τελικά χαμηλότερος των προσδοκιών.

    Πάντως, ο Πέτρος Παππάς, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα τριμήνου, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι το προσαρμοσμένο EBITDA της ναυτιλιακής ανήλθε στα 25,7 εκατομμύρια δολάρια και κινήθηκε ανοδικά για πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο, καθώς και στο ότι η Star Bulk εξασφάλισε δάνειο ύψους 16 εκατομμυρίων δολαρίων για να καλύψει το κόστος της εξαγοράς δύο πλοίων που απέκτησε φέτος, των Star Charis και Star Suzanna (αμφότερα χωρητικότητας 81.000 dwt, κατασκευής 2013). Παράλληλα, η εταιρεία έλαβε δάνειο ύψους 14,8 εκατ. δολαρίων για να αναχρηματοδοτήσει προηγούμενο δάνειο.

    Οι εξελίξεις αυτές, κατά τον Πέτρο Παππά, “επιδεικνύουν τη σταθερή στήριξη από τους πιστωτές της εταιρείας και επεκτείνει τη χρηματοπιστωτική μας ευελιξία”.

    Υπενθυμίζεται ότι στο α’ τρίμηνο του έτους οι ζημίες της Star Bulk είχαν διαμορφωθεί στα 15,8 εκατομμύρια δολάρια (0,26 δολάρια ανά μετοχή), έναντι 48,8 εκατ. δολαρίων κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2016 (1,11 δολάρια ανά μετοχή), καθώς παράλληλα τα καθαρά έσοδα από δρομολόγια πλοίων της είχαν εκτοξευθεί κατά το α’ τρίμηνο 2017 στα 49,9 εκατ. δολάρια, έναντι 26,7 εκατ. δολαρίων στο α’ τρίμηνο 2016.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πήτερ Λιβανός: «Μπερδεμένοι» οι αναλυτές με τη ναυτιλιακή του – Τι βλέπουν

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επιχορήγηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδος ζητά ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος των δύο χωρών



    ΣΧΟΛΙΑ