• Business

    Γ. Προκοπίου: Εξέλιξη στο… μυστικό deal για τα FSRU της Dynagas στην Κίνα

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners


    Η γαλλική εταιρεία GTT ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα αναλάβει την κατασκευή των δεξαμενών LNG για δύο νεότευκτα πλοία της Dynagas, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν το 2021.

    Πρόκειται για δύο πλοία που έχουν παραγγελθεί στα ναυπηγεία Hudong-Zhonghua Shipbuilding της Κίνας και θα μπορούν να λειτουργήσουν είτε για τη μεταφορά LNG, είτε σαν πλωτές μονάδες αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU). Θα είναι μάλιστα η πρώτη φορά που κινεζικά ναυπηγεία κατασκευάζουν πλοία FSRU.

    Είμαστε χαρούμενοι που για μία ακόμα φορά συνοδεύουμε τη ναυτιλιακή Dynagas στη συνεχιζόμενη ανάπτυξή της στην αγορά του LNG και που συνεισφέρουμε στο πρώτο FSRU που κατασκευάζει η εταίρος μας στην Κίνα, Hudong-Zhonghua”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της GTT, Philippe Berterottiere.

    Σημειωτέον ότι το project της κατασκευής των δύο πλοίων καλύπτεται κάτω από ένα πέπλο μυστικότητας, καθώς οι πληροφορίες για το deal υπάρχουν εδώ και μήνες, η υπογραφή της συμφωνίας φέρεται να έχει γίνει ήδη από το 2016, όμως τίποτα δεν έχει γίνει γνωστό επισήμως. Πάντως, πληροφορίες του TradeWinds αναφέρουν ότι τον Οκτώβριο η Dynagas πλήρωσε την πρώτη δόση για την κατασκευή του πλοίου.

    Παράλληλα, αναφορές στην Κίνα κάνουν λόγο για FSRU με δυναμικότητα διαχείρισης περίπου 3,8 εκατομμυρίων τόνων LNG ετησίως, αν και δεν αναφέρουν το όνομα της Dynagas.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Φράγκου: H Navios Containers έβαλε ξανά τη Navios Partners σε τροχιά κερδοφορίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Α. Φράγκου: H Navios Containers έβαλε ξανά τη Navios Partners σε τροχιά κερδοφορίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SHIPPING FOCUS: Ανακάμπτει η αγορά των chemical tankers



    ΣΧΟΛΙΑ