• Business

    Α. Φράγκου: Πειρατές έφυγαν με άδεια χέρια από πλοίο της Navios

    Αγγελική Φράγκου Navios ναυτιλία

    Αγγελική Φράγκου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος Navios Maritime Partners


    Στο στόχαστρο πειρατών βρέθηκε ένα μεγάλο τάνκερ ιδιοκτησίας του ομίλου Navios της Αγγελικής Φράγκου στις αρχές Μαΐου, όπως αποκαλύπτει πρόσφατη έκθεση κατά της πειρατείας στην Ασία.

    Το περιστατικό συνέβη στις 4 Μαΐου, κι ενώ το χωρητικότητας 247.491 dwt VLCC Nave Buena Suerte (κατασκευής 2011) κινείτο μεταξύ του Πορθμού της Μαλάκκα και της Σιγκαπούρης, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Κέντρου Πληροφόρησης για την ReCAAP (Περιφερειακή Συμφωνία για την Αντιμετώπιση της Πειρατείας και της Ένοπλης Ληστείας κατά Πλοίων στην Ασία).

    Φράγκου
    Το δεξαμενόπλοιο τύπου VLCC “Nave Buena Suerte” είναι χωρητικότητας χωρητικότητας 247.491-dwt και κατασκευής 2011

    “Εν πλω, ο δεύτερος μηχανικός είδε έξι εισβολείς οπλισμένους με μαχαίρια στο λεβητοστάσιο”, αναφέρεται στην έκθεση. “Όταν εντοπίστηκαν, οι εισβολείς ανάγκασαν τον δεύτερο μηχανικό να τους δείξει πώς να βγουν από το λεβητοστάσιο”.

    Ο συναγερμός ήχησε άμεσα και διεξήχθη έρευνα στο πλοίο για τον εντοπισμό των πειρατών, οι οποίοι όμως είχαν ήδη εγκαταλείψει το Nave Buena Suerte, προτού προλάβουν να κλέψουν οτιδήποτε. Κανένα μέλος του πληρώματος του πλοίου δεν τραυματίστηκε.

    Το περιστατικό αυτό είναι ένα μόνο από τα έξι περιστατικά πειρατείας και ένοπλης ληστείας σε πλοία που κατέγραψε η εν λόγω έκθεση για τον Μάιο στην Ασία, με τον συνολικό αριθμό των περιστατικών από την αρχή του έτους να φτάνει τα 29 και να είναι μειωμένος κατά 31% σε σχέση με το πρώτο πεντάμηνο του 2016, γεγονός που αποδίδεται, σύμφωνα με την έκθεση, στη βελτίωση των συνθηκών στα λιμάνια της Ινδίας, της Ινδονησίας και του Βιετνάμ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος της RBS και ελληνικών ναυτιλιακών, Ρεξ Χάρινγκτον

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρωτοπόροι στις παραγγελίες πλοίων για το 2017 οι Έλληνες εφοπλιστές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο CEO της GasLog βλέπει μεγάλη αύξηση της ζήτησης στην αγορά LNG την επόμενη τριετία



    ΣΧΟΛΙΑ