• Business

    Ευ. Πιστιόλης: Η μυστηριώδης Kalani Investments επενδύει (και) στην Top Ships

    Ευάγγελος Πιστιόλης

    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής Top Ships


    Σε μία ακόμα ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία επενδύει η μυστηριώδης Kalani Investments, μετά την DryShips του Γιώργου Οικονόμου και την Diana Containerships του Συμεών Παληού.

    Αυτή τη φορά, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το TradeWinds και κατατέθηκε στην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς, η Kalani συμφώνησε με την Top Ships, συμφερόντων του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη, για την αγορά ενός υποσχετικού ομολόγου αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων, με ετήσιο επιτόκιο 6% που επιμερίζεται ημερησίως με βάση ένα ημερολογιακό έτος 360 ημερών και το οποίο θα αποπληρωθεί την ημερομηνία ωρίμανσής του, που είναι η 25η Αυγούστου.

    Σημειώνεται ότι η Kalani ενεπλάκη για πρώτη φορά στην Top Ships τον Φεβρουάριο, όταν συμφώνησε να αγοράσει μετοχές ύψους έως και 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ πρόσφατα συμφώνησε να αυξήσει το ποσό αυτό στα 6,9 εκατομμύρια δολάρια σε βάθος 24 μηνών.

    Είχε προηγηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο η ιδιωτική συμφωνία της Kalani Investments με την DryShips του Γιώργου Οικονόμου για την πώληση κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας συνολικής αξίας 200 εκατ. δολαρίων, ενώ πριν από λίγες μέρες αντίστοιχη συμφωνία ανακοίνωσε και η Diana Containerships, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Συμεών Παληός, για την πώληση χρεογράφων που μπορεί να αγγίξουν και τα 150 εκατ. δολάρια σε αξία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γιώργος Οικονόμου: Από τη μια χρεοκοπία κι από την άλλη επενδύσεις 124 εκατ. δολ.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιάννης Κούστας: Τα προβλήματα με τις τράπεζες που πρέπει να λύσει έως τη 1η Απριλίου. Όλο το παρασκήνιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ν. Μαρτίνος: Το πλοίο της Thenamaris που ανέβασε τις τιμές για τάνκερ MR



    ΣΧΟΛΙΑ