• Business

    Λόρδος Rothschild: Γιατί ο παμπόνηρος παίκτης των αγορών αγοράζει μετοχές. Τι φοβάται και τι ελπίζει


    Άνθρωποι όπως ο… γερόλυκος των αγορών λόρδος Jacob Rothschild δεν κάνουν ποτέ τίποτα τυχαία. Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να μας απασχολεί το γεγονός ότι ο θρυλικός τραπεζίτης έχει μειώσει τις χρηματιστηριακές επενδύσεις του;

    Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, οι μετοχές ως ποσοστό της RIT Capital Partners, της επενδυτικής του εταιρείας, έχουν περιοριστεί από το 56% στο 55%, ενώ αντίθετα η RIT έχει επενδύσει περισσότερα σε νομίσματα, όπως η στερλίνα.

    Προφανώς, ο Rothschild κάτι φοβάται για να “μαζεύεται” έτσι. Τι, όμως; Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος την περασμένη Δευτέρα, οι “άνευ προηγουμένου” υψηλές τιμές των μετοχών και η διεθνής αναταραχή είναι οι λόγοι για τους οποίους έχει περιορίσει τις επενδύσεις του σε μετοχές. “Δεν πιστεύουμε ότι είναι κατάλληλη περίοδος για να φορτώσουμε ρίσκο”, δήλωσε ο λόρδος Rothschild, εξηγώντας πως η άνοδος των τιμών των μετοχών σε “πρωτοφανή” επίπεδα στις ΗΠΑ καταγράφεται σε μία εποχή που η οικονομική ανάπτυξη είναι κάθε άλλο παρά εξασφαλισμένη, την ώρα μάλιστα που η νομισματική χαλάρωση στις ΗΠΑ φτάνει στο τέλος της και αυτό θα πλήξει αναπόφευκτα την αγορά των μετοχών.

    Αντίθετα, ο παμπόνηρος τραπεζίτης βλέπει καλές προοπτικές για τις μετοχές στις ασιατικές χώρες, με δεδομένη την εκρηκτική αύξηση της καταναλωτικής δαπάνης στις χώρες αυτές, που εκτιμά πως θα αποτελέσουν τον καθοριστικό παράγοντα ο οποίος θα ωθήσει τις μετοχές σε ανοδική τροχιά.

    Επίσης, ο Rothschild ποντάρει και στην τεχνολογία, βλέποντας αυτό που αποκαλεί “τέταρτη βιομηχανική επανάσταση” να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με επίκεντρο τις εταιρείες τεχνολογίας. Ήδη μάλιστα έχει ανακοινώσει πως θα επενδύσει στην Social Capital, μία εταιρεία της Silicon Valley που ασχολείται με τους κλάδους της υγείας, της παιδείας και του χρηματοπιστωτικού τομέα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπερχρεωμένοι δανειολήπτες: Έρχονται 30 Νέα Κέντρα Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Mega: Νέο διοικητικό συμβούλιο στην Τηλέτυπος – Πρόταση Σαββίδη για αύξηση κεφαλαίου 25 εκατ. ευρώ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι πλασματικές αντικειμενικές «φουσκώνουν» στα 3,2 δις ευρώ τον λογαριασμό για τον ΕΝΦΙΑ



    ΣΧΟΛΙΑ