• Business

    Γιώργος Περιστέρης: Αυτές είναι οι στρατηγικές κινήσεις της Τέρνα Ενεργειακή

    Περιστέρης

    Γεώργιος Περιστέρης Διευθύνων Σύμβουλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ


    Σημαντικές επενδύσεις δρομολογεί για το υπόλοιπο του 2017 και τα επόμενα χρόνια η Τέρνα Ενεργειακή, η μεγαλύτερη εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην ελληνική αγορά, με εγκατεστημένη ισχύ που στο τέλος του έτους αναμένεται να φτάσει τα 1.000 MW, συμπεριλαμβανομένων και των έργων που βρίσκονται υπό κατασκευή.

    Η εταιρεία συνεχίζει στο μοτίβο που κινείται τα τελευταία χρόνια, όπου κατά μέσο όρο επενδύει περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, έχοντας πλέον ολοκληρώσει και το μεγάλο έργο του αιολικού πάρκου στη νησίδα Άγιος Γεώργιος απέναντι από το Σούνιο, ισχύος 73,2 MW και αξίας 150 εκατ. ευρώ, που είναι η μεγαλύτερη υλοποιημένη επένδυση στον τομέα ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα έργο που καλύπτει τις ετήσιες ανάγκες σε ηλεκτρικό 40.000 νοικοκυριών της Αθήνας.

    Το επόμενο μεγάλο σχέδιο της Τέρνα Ενεργειακή, σε συνεργασία με τον όμιλο Κοπελούζου, είναι το αιολικό πάρκο της Κρήτης, με προβλεπόμενη ισχύ 950 MW, μία επένδυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ παράλληλα θα “τρέξει” ένα αιολικό project στη νότια Εύβοια, προβλεπόμενης ισχύος 153MW.

    Ιδιαίτερη σημασία δίνει η εταιρεία και στα δύο έργα αντλησιοταμίευσης στο Αμάρι της Κρήτης και στην Αμφιλοχία, με προβλεπόμενη εγκατεστημένη ισχύ που θα ξεπερνά τα 750 MW, καθώς ο τομέας της αποθήκευσης ενέργειας μέσω αντλησιοταμιεύσεων ενδιαφέρει πολύ την Τέρνα Ενεργειακή, που ήδη έχει υποβάλει αιτήσεις χορήγησης αδειών παραγωγής για έργα αντλησιοταμίευσης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, συνολικής ισχύος άνω των 2.400 MW.

    Για να εξασφαλίσει ρευστότητα για τη χρηματοδότηση αυτών των σχεδίων, η εταιρεία σχεδιάζει να εκδώσει εταιρικό ομόλογο, αποσκοπώντας στη συγκέντρωση ενός ποσού άνω των 60 εκατομμυρίων ευρώ από θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές, με τις πληροφορίες να θέλουν αυτήν την έκδοση να γίνεται ακόμα και εντός του Ιουλίου, προκειμένου να εκμεταλλευθεί η Τέρνα Ενεργειακή τις ευνοϊκές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά μετά από τις προηγούμενες εκδόσεις εταιρικών ομολόγων, με πιο πρόσφατη αυτήν του ομίλου Μυτιληναίος.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παύλος Ψωμιάδης: Η συγκλονιστική ιστορία του ανθρώπου που έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία. Πέθανε όμως στην φυλακή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση ΑΣΠΙΣ: Το κατηγορώ της κόρης του Παύλου Ψωμιάδη για τον πατέρα της το 2014

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σαββίδης κατά Μαρινάκη: Μην επικυρώσετε τη μεταβίβαση του ΔΟΛ. Eργαζόμενοι: Εκδώστε γρήγορα απόφαση υπέρ Μαρινάκη για να πληρωθούμε



    ΣΧΟΛΙΑ