• Business

    Νεώριο Σύρου: Σε λειτουργία η μεγαλύτερη δεξαμενή Panamax στην Ελλάδα

    Νεώριο


    Σε πλήρη λειτουργία τέθηκε από σήμερα 28 Ιανουαρίου η δεξαμενή «ΒΙΟΛΑΝΤΩ» τύπου «Panamax» του Νεώριου Σύρου, μέσα από ένα πρόγραμμα πλήρους ανακατασκευής.

    Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων, η πλήρης ανακατασκευή διήρκησε 100 ημέρες και εργάστηκαν όλα τα τεχνικά, παραγωγικά τμήματα του Νεωρίου.

    Με την λειτουργία της «ΒΙΟΛΑΝΤΩ», τα ναυπηγεία Σύρου έχουν πλέον και επίσημα τη μεγαλύτερη δυναμικότητα απ’ όλα τα ναυπηγεία της χώρας.

    Τα εγκαίνια της νέας δεξαμενής θα οριστούν στο άμεσο προσεχές διάστημα.

    Υπενθυμίζεται ότι η πλωτή δεξαμενή «ΒΙΟΛΑΝΤΩ» υποβλήθηκε σε γενική ανακατασκευή μετά την βύθισή της το περασμένο καλοκαίρι.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο πλοίο που θα μπει στη ΒΙΟΛΑΝΤΩ για επισκευή είναι το πλοίο Ponente χωρητικότητας περίπου 85.000 dwt, της εταιρείας New Port. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πλοίο που πέρασε ποτέ τις πύλες του ιστορικού ναυπηγείου για συντήρηση και επισκευή.

    Αυτή τη στιγμή, στις εγκαταστάσεις του Νεωρίου στη Σύρο επισκευάζονται ταυτόχρονα έξι πλοία ενώ από την στιγμή που επαναλειτούργησε πριν από περίπου εννέα μήνες έχουν εξυπηρετηθεί πάνω από 40 πλοία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τζ. Πάιατ για ONEX και Ελληνικά Ναυπηγεία: «Η Σύρος είναι η αρχή για τις επενδύσεις στη ναυπηγική βιομηχανία»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπαίνει νέος επενδυτής στην Hellenic Steel



    ΣΧΟΛΙΑ