• Ναυτιλία

    Τζ. Πάιατ για ONEX και Ελληνικά Ναυπηγεία: «Η Σύρος είναι η αρχή για τις επενδύσεις στη ναυπηγική βιομηχανία»


    Ισχυρό σήμα για συνέχιση των αμερικάνικων επενδύσεων στην Ελλάδα, με έμφαση στον τομέα των ναυπηγείων έστειλε χθες ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Propeller Club που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

    Ο κ. Πάιατ, αφού υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί, ιδιαίτερα την τελευταία διετία, μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας στάθηκε στα επενδυτικά σχέδια για την επόμενη μέρα. Ειδική μνεία έκανε για τη συνέχιση των αμερικάνικων επενδύσεων στα ναυπηγεία της Ελλάδας, μετά την απόκτηση του Νεωρίου από την ONEX, αφήνοντας να εννοηθεί πως τα αμερικανικά κεφάλαια εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για την Ελευσίνα και τον Σκαραμαγκά.

    «Η Σύρος δεν είναι το τέλος της ιστορίας αλλά η αρχή για τις επενδύσεις στη ναυπηγική βιομηχανία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Από εκεί και πέρα, ο κ. Πάιατ σημείωσε πως ο Όμιλος Μυτιληναίου θα φέρει δύο φορτία φυσικού αερίου από την Αμερική, συνεχίζοντας τη συνεργασία που άρχισε τον περασμένο Δεκέμβριο με το φορτίο που έφερε πλοίο LNG του Ομίλου Τσάκου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αίτηση για προστασία από πιστωτές κατέθεσε η «ΘΕΣγάλα» – Αγώνας δρόμου για το σχέδιο εξυγίανσης

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μ. Χατζάκου (ΜΕΒΓΑΛ): «Ρισκάραμε πολύ, αλλά τώρα τα μεγέθη μας δικαιώνουν»



    ΣΧΟΛΙΑ