• Business

    Νέα μεγάλη φοροδιαφυγή στη Μύκονο. Ο επικός διάλογος των ιδιοκτητών του Alemagou με την ΑΑΔΕ

    Ανδρέας Κουτουμάνος ιδιοκτήτης Allemagou


    Δεν έχουν τέλος οι περιπέτειες των επιχειρηματιών στο νησί των Ανέμων στη Μύκονο με την ΑΑΔΕ. Μετά το τελευταίο «λαβράκι» των ράμπο της ΑΑΔΕ την προηγούμενη εβδομάδα στο Nammos, αυτή τη φορά στο στόχαστρο του κλιμακίου των εφοριακών μπήκε το Alemagou Mykonos, το καλαίσθητο και μικρό beach bar – εστιατόριο με τζίρο μόλις 4 εκατ. ευρώ που βρίσκεται στη δεξιά άκρη της παραλίας της Φτελιάς.

    Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που σαρώνουν νυχθημερόν το νησί, διαπίστωσαν ότι δεν είχε εκδοθεί απόδειξη ύψους 7.000 ευρώ. Η απόδειξη αυτή αφορούσε σε μια παρέα.

    Ο ιδιοκτήτης του πολυτελούς εστιατορίου και beach bar Ανδρέας Κουτουμάνος (γιος του Πέτρου Κουτουμάνου, πρώτου συζύγου της Ζωής Λάσκαρη), έκανε μάλιστα έκκληση στην ΑΑΔΕ να μην προχωρήσουν στο κλείσιμο της επιχείρησής του με την υπόσχεση ότι από εδώ και πέρα θα είναι τυπικοί με τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

    Ο επικός διάλογος είχε ως εξής: Ιδιοκτήτης Alemagou: Παρακαλώ πολύ μη μας κλείσετε εν μέσω καλοκαιριού και από εδώ και στο εξής θα είμαστε απόλυτα τυπικοί στις υποχρεώσεις μας. Εγινε ένα λάθος το οποίο δεν πρόκειται να επαναληφθεί. Ανδρας ΑΑΔΕ: Δυστυχώς ήμαστε υποχρεωμένοι να σας κλείσουμε για 48 ώρες.

    Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο σκηνικό είχε συμβεί και πέρυσι όταν  οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ είχαν κλείσει ξανά για 48 ώρες το Alemagou για μη έκδοση αποδείξεων. Από ότι φαίνεται όμως το πάθημα δεν έγινε μάθημα στους ιδιοκτήτες.

    Alemagou Μύκονος

    Το Alemagou βρίσκεται στην άκρη της Φτελιάς με πελάτες του νεολαία από τις καλές οικογένειες, επιχειρηματίες, πολιτικούς, και low profile προσωπικότητες, που θέλουν να χαλαρώνουν, να απολαμβάνουν αλλά και να αποφεύγουν τα αδιάκριτα βλέμματα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τον έλεγχο πραγματοποίησε το ίδιο κλιμάκιο που έκλεισε το Nammos, καθώς απ’ ότι φαίνεται η εντολή που έχει λάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ είναι για μόνιμη εγκατάσταση στο Νησί των Ανέμων στα πλαίσια επιχείρησης διαρκείας για την πάταξη του φαινομένου της φοροδιαφυγής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα «λαβράκια» του ΣΔΟΕ στη Μύκονο: Συνελήφθησαν «φιλότεχνοι» φοροφυγάδες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΜΥΚΟΝΟΣ: Στα 16.700 ευρώ ανά ώρα (278 ευρώ το λεπτό) ο τζίρος του Nammos

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΜΥΚΟΝΟΣ στα ύψη: Δίνουν εβδομαδιαίο ενοίκιο 11.500 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ