• Business

    Νέα εξέλιξη για το master plan του ΟΛΠ

    Fu Cheng Qiu

    Το αφεντικό της Cosco, Fu Cheng Qiu, ή αλλιώς «Κάπταιν Fu»


    Υπεβλήθη σήμερα το πολυαναμένομενα υπόμνημα του ΟΛΠ για την απόφαση της ΕΣΑΛ επί του master plan που κατέθεσε η Cosco. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η κυβέρνηση με την Cosco για την επίσπευση του επενδυτικού σχεδίου για το λιμάνι του Πειραιά. Μία συμφωνία που ήρθε μετά το «μπλόκο» που φάνηκε να υψώνει στην επένδυση η απόφαση του ΚΑΣ, η οποία κήρυξε αρχαιολογικό χώρο μέρος του Πειραιά.

    Πηγές που παρακολουθούν από κοντά την υπόθεση εκτιμούν ότι η ΕΣΑΛ θα συνεδριάσει το επόμενο διάστημα για να αποφανθεί επί του υπομνήματος.

    Το υπόμνημα περιλαμβάνει τις θέσεις της Cosco που υποστηρίζει γιατί πρέπει να προχωρήσει το master plan στο σύνολό του και ειδικότερα οι επενδύσεις που απέρριψε η ΕΣΑΛ σε πρώτη φάση, όπως το mall, τα ξενοδοχεία και το logistics center.

    Να σημειωθεί ότι αφού η Cosco λάβει και την καθαρογραμμένη απόφαση του ΚΑΣ και της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων, δεν αποκλείεται να υποβάλει και πρόσθετες παρατηρήσεις.

    Οι ίδιες πηγές θεωρούν, ωστόσο, ότι οι εξελίξεις θα επισπευσθούν και για έναν ακόμη λόγο. Και ο λόγος αυτός είναι η επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην κινεζική πρωτεύουσα τις επόμενες ημέρες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Ανεβάζει στροφές» η Cosco για το master plan: Προετοιμάζεται πυρετωδώς για το νέο αίτημα στην ΕΣΑΛ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΛΠ: Η «Οδύσσεια» του master plan μέχρι τη συμφωνία Cosco-κυβέρνησης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι Έλληνες εφοπλιστές που στρέφονται για τάνκερ στα ναυπηγεία της Κίνας



    ΣΧΟΛΙΑ