• Business

    Ν. Τσάκος: Nέα κερδοφόρα συμφωνία για τα τάνκερ της TEN

    Νίκος Τσάκος

    Νίκος Τσάκος


    Την επέκταση των συμφωνιών ναυλώσεων για επτά δεξαμενόπλοια τύπου panamax που διαθέτει στο στόλο της, για διάστημα 24 μηνών κατά μέσο όρο, ανακοίνωσε η ναυτιλιακή εταιρία ΤΕΝ, συμφερόντων του εφοπλιστή Νίκου Τσάκου.

    Μες την κίνηση αυτή αναμένεται να εισρεύσουν στα ταμεία της εταιρίας ακαθάριστα έσοδα ύψους τουλάχιστον 70 εκατ. δολ.

    “Αυτές οι ναυλώσεις, όσον αφορά τη διάρκεια, την ασφάλεια, την ευελιξία και την ποιότητα τους, ισχυροποιούν τη θέση της επιχείρησης μας, εδραιώνουν περαιτέρω την δυνατότητα εξασφάλισης ταμειακών ροών από το στόλο μας, ενισχύουν τον ισολογισμό μας και δημιουργούν δυνατότητες κερδών και μερισμάτων” επισήμανε ο κ. Γιώργος Σαρόγλου, COO της ναυτιλιακής ΤΕΝ.

    Η εισηγμένη στην αγορά της Νέας Υόρκης εταιρίας, ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια, και αποτελεί μία από τις πιο ισχυρές ναυτιλιακές εταιρίες. Ο στόλος της αποτελείται από 65 πλοία μεταφοράς αργού πετρελαίου, μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου και μεταφοράς LNG, συνολικής χωρητικότητας 7,2 εκατ. dwt.

    Όπως είχε αναφέρει πρόσφατα ο κ. Σαρόγλου, η TEN ολοκλήρωσε το τελευταίο τρίμηνο του 2017 το πρόγραμμα ανανέωσης 15 πλοίων της, ενώ τόνισε ότι οι αγοραπωλησίες πλοίων  παραμένουν ένα κομβικό μέρος της στρατηγικής της, με στόχο τη διατήρηση του σύγχρονου χαρακτήρα του ιδιόκτητου στόλου της και την ενίσχυση της ρευστότητας.

    O Nϊκος Τάκος με τη σύζυγο του Σήλια Κριθαριώτη

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Γ. Λογοθέτης: Ποια νεοσύστατη ελληνική ναυτιλιακή αγόρασε πλοίο της Lomar Shipping

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα deals δύο ελληνικών ναυτιλιακών στην αγορά του LPG

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Κούστας: Έτσι επέστρεψε στην κερδοφορία η Danaos Corporation

     



    ΣΧΟΛΙΑ