ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ναυτιλιακή εταιρεία TEN Ltd., του Νίκου Τσάκου, γνωστοποίησε σήμερα την παράταση της ναύλωσης δύο δεξαμενόπλοιων τύπου DP2, σε άμεση συνέχεια των υφιστάμενων ναυλώσεων που ξεκίνησαν κατά την παράδοσή τους το έτος 2013, για έως και πέντε χρόνια για το κάθε πλοίο.
Αυτές οι νέες ναυλώσεις έχουν προγραμματιστεί να τεθούν σε ισχύ με τη λήξη των υφιστάμενων 15ετών συμβάσεων γύρω στα μέσα του 2028 και αναμένεται να αποφέρουν ακαθάριστα έσοδα άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκειά τους.
«Από την είσοδό μας στην αγορά των δεξαμενόπλοιων shuttle το 2013 με αυτά τα δύο πλοία, η TEN έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους φορείς εκμετάλλευσης σε αυτόν τον τομέα, με έναν στόλο proforma 16 σύγχρονων πλοίων, ο οποίος συνεχώς αυξάνεται», δήλωσε ο Γιώργος Σαρόγλου, Πρόεδρος της TEN.
«Η TEN συνεχίζει την δοκιμασμένη πολιτική της μακροχρόνιας συνεργασίας με μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, η οποία διασφαλίζει μελλοντική αύξηση των ταμειακών ροών, ισχυρό ισολογισμό και συνεχή μερίσματα για την ανταμοιβή των μετόχων της», κατέληξε ο Γ. Σαρόγλου.
Η ΤΕΝ ιδρύθηκε το 1993 και γιορτάζει 33 χρόνια ως εισηγμένη εταιρεία, η TEN είναι μια από τις πρώτες και πιο εδραιωμένες εισηγμένες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο.
Ο διαφοροποιημένος ενεργειακός στόλος της TEN αποτελείται σήμερα από 83 πλοία, συμπεριλαμβανομένων δέκα δεξαμενόπλοιων DP2, τριών VLCC, πέντε δεξαμενόπλοιων LR1 με scrubbers και ενός υπό ναυπήγηση πλοίου μεταφοράς LNG, που αποτελείται από ένα μείγμα δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου, δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων και πλοίων μεταφοράς LNG συνολικής χωρητικότητας περίπου 11 εκατομμυρίων dwt.
Διαβάστε επίσης:
Νίκος Τσάκος (ΤΕΝ): Στις 30 Απριλίου θα δώσει μέρισμα 0,59375 δολαρίων ανά μετοχή
Danaos (Γιάννης Κούστας): Ναυπηγεί άλλα 4 νεότευκτα φορτηγά πλοία αξίας 297,3 εκατ. δολ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Έκτακτο: Στο -4,17% τα συμβόλαια Ιουνίου της ΔΕΗ
- Bally’s Intralot: Εξασφάλισε νέο συμβόλαιο διάρκειας έως 12 έτη με την κρατική λοταρία της Χιλής
- Νίκος Παπαθανάσης: «Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης»
- Μητσοτάκης στην Άτυπη Σύνοδο Κορυφής: «Η Ευρώπη μπορεί να υπερασπιστεί τα μέλη της – Στεκόμαστε στο πλευρό των Ελλήνων στο μέτρο των δυνατοτήτων μας»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.