• Business

    Ν. Μαρτίνος: Ναυλώθηκε σε εντυπωσιακή τιμή πλοίο της Thenamaris

    Nick Martinos

    Νικόλας Μαρτίνος , εφοπλιστή Thenamaris


    Ναύλωση για ένα πλοίο LPG μεσαίου μεγέθους εξασφάλισε η ναυτιλιακή Thenamaris, συμφερόντων της οικογένειας Μαρτίνου, σε τιμή που θεωρείται εξαιρετικά επωφελής.

    Πρόκειται για το πλοίο Seashine (χωρητικότητας 38.000 cbm, κατασκευής 2018), το οποίο ναυλώθηκε από την Qatar Chemical and Petrochemical Marketing and Distribution (Muntajat) έναντι 900.000 δολαρίων το μήνα για έναν χρόνο.

    Με τη συμφωνία αυτή, η Thenamaris παραμένει πιστή στη συντηρητική στρατηγική της γύρω από τις ναυλώσεις των τεσσάρων αδελφών πλοίων της αυτού του μεγέθους, που έχουν κατασκευαστεί στα ναυπηγεία Hyundai Mipo και στοίχισαν μεταξύ 49 και 53 εκατομμυρίων δολαρίων το καθένα.

    Αμέσως μετά την παράδοσή του, το Seashine ναυλώθηκε από την Mitsui & Co για έναν χρόνο έναντι 475.000 δολαρίων το μήνα, με οψιόν για έναν ακόμα χρόνο, η οποία όμως δεν ενεργοποιήθηκε, δίνοντας την ευκαιρία στην Muntajat να το ναυλώσει.

    Ένα από τα αδελφά πλοία του Seashine, το Seasuccess (κατασκευής 2018), ναυλώθηκε επίσης από τη Mitsui & Co για έναν χρόνο μετά την παράδοσή του, και στη συνέχεια ναυλώθηκε από τη νορβηγική Yara International για έναν χρόνο έναντι 575.000 δολαρίων το μήνα.

    Σημειώνεται ότι η Thenamaris πέρυσι αποφάσισε να ενισχύσει την παρουσία της στον τομέα του LPG, όπου ο συνολικός αριθμός παραγγελιών είναι σχετικά μικρός συγκριτικά με τον τρέχοντα στόλο, παραγγέλνοντας τρία ακόμα μεσαίου μεγέθους νεότευκτα πλοία από τα ίδια ναυπηγεία, που πρόκειται να παραλάβει μέσα στο 2021. Σύμφωνα με το TradeWinds, θα στοιχίσουν περίπου 49 εκατομμύρια δολάρια το καθένα.

    Να σημειωθεί ότι η Thenamaris διαθέτει 58 τάνκερ, συν τα τρία που έχει παραγγείλει, ενώ διαθέτει επίσης 18 πλοία ξηρού φορτίου, τρία containerships και τρία πλοία LNG, συν δύο υπό κατασκευή πλοία LNG.



    ΣΧΟΛΙΑ