• Ναυτιλία

    N. Mαρτίνος: Η νέα συμφωνία ναύλωσης της Thenamaris

    Νικόλας Μαρτίνος, εφοπλιστής Thenamaris


    Στη σύναψη μία συμφέρουσας οικονομικά συμφωνίας ναύλωσης προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ναυτιλιακή Τhenamaris, συμφερόντων του εφοπλιστή Νικόλα Μαρτίνου.

    Πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο Searunner, τύπου LR2, χωρητικότητας 114,000-dwt, το οποίο κατασκετάστηκε το 2017. Ναυλώθηκε από την Koch για χρονικό διάστημα 12 έως 15 μηνών.

    Ναυλομεσίτες αναφέρουν σύμφωνα με το tradewinds ότι η συμφωνία περιλαμβάνει ημερήσια ναύλα 15.500 δολ. έναντι 14.500 δολ. που προτείνει η εταιρία Fearnleys για ετήσιο συμβόλαιο ναύλωσης πλοίων LR2.

    Αξίζει να επισημάνουμε ότι η τιμή αυτή είναι αρκετά υψηλότερη σε σχέση με αυτές που ισχύουν στη spot αγορά. Σύμφωνα με την Jefferies, ένα πλοίο LR2 στην περιοχή της Μέσης Ανατολής με κατεύθυνση στην Ιαπωνία ναυλώνεται έναντι 6.393 δολ. ημερησίως, ενώ η ναυλομεσιτική Charles R Weber τοποθετεί τα ναύλα για τα LR2 στα 7.799 δολ. ημερησίως, όπως αναφέρει το εβδομαδιαίο της report.

    Σημειώνεται ότι η Thenamaris παρήγγειλε το Searunner τον Ιανουάριο 2015, έναντι 60 εκατ. δολ. Πρόκειται για ένα από τα 83 εμπορικά πλοία που έχει η εταιρία στο νερό, αναφέρουν οι Clarksons.

    Στο μεταξύ, η ναυτιλιακή αναμένεται να παραλάβει εντός του 2018 δύο νεότευκτα πλοία LPG, ενώ βρίσκονται υπό κατασκευή για λογαριασμό της δύο ακόμη δεξαμενόπλοια, με ημερομηνία παράδοσης το 2020.

    tanker ναυτιλία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές αγοράζουν πλοία της χρεοκοπημένης Toisa. Όλες οι λεπτομέρειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Προκοπίου: Βουτιά στα κέρδη της Dynagas LNG Partners το α’ τρίμηνο 2018. Οι επόμενες κινήσεις της διοίκησης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Φωστηρόπουλος: Συμφωνία με προοπτικές για την Almi Tankers



    ΣΧΟΛΙΑ