• Business

    MYTILINEOS: Τιμή στόχος τα 26 ευρώ από τη CITI- Τριπλάσια κέρδη το 2022


    Η CITI ανεβάζει σημαντικά την τιμή-στόχο για τη MYTILINEOS στα €26/μετοχή (από €22/μετοχή προηγουμένως), στην τελευταία έκθεσή της, με την ανοδική προοπτική πλέον να διαμορφώνεται πάνω από το 50% (συμπεριλαμβανομένου και του μερίσματος του 2022). Στο θετικό σενάριο, η CITI προβλέπει ότι η μετοχή της MYTILINEOS θα μπορούσε να διπλασιαστεί από τα σημερινά επίπεδα.

    Η ανατίμηση της μετοχής της Mytilineos όπως αναφέρει, έρχεται,  καθώς οι αναπτυξιακοί καταλύτες της εταιρείας επιβεβαιώνονται και η μετοχή θα αποτυπώσει την πραγματική αξία της εταιρείας, ενώ αναμένει ότι η δυναμική των κερδών θα διατηρηθεί στο 4ο τρίμηνο του 2022.

    Προβλέπει τον τριπλασιασμό των καθαρών κερδών της MYTILINEOS το 2022 (€459m) σε σχέση με το 2021 (€162m), ενώ για το 2023 και το 2024 η αύξηση των κερδών συνεχίζεται με τα καθαρά κέρδη να εκτιμώνται στα €485m και €577m αντίστοιχα. Σε επίπεδο EBITDA η CITI προβλέπει €755m το 2022, €792m το 2023 και €914m το 2024.

    Το αυξανόμενο επίπεδο κερδοφορίας πάνω στο οποίο χτίζεται η «νέα εποχή» που βιώνει η MYTILINEOS από το Q3 2022, βασίζεται στην ποιότητα των υπαρχόντων assets της εταιρείας σε συνδυασμό με τις σημαντικές συνεργίες που έχει αναπτύξει η MYTILINEOS μεταξύ των Τομέων της.

    Πυλώνας ανάπτυξης ο τομέας βιωσιμότητας

        Ο κλάδος έργων ΑΠΕ γίνεται ένας τρίτος πυλώνας ανάπτυξης και σημαντικής κερδοφορίας για τη MYTILINEOS. Ο αναλυτής της CITI εκτιμά την αξία του τομέα RSD πάνω από το €1δισ, καθώς έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει 1GW έργων ΑΠΕ ετησίως και να συνεισφέρει σταθερά, αρκετά πάνω από τα €100m EBITDA το χρόνο. Με τον τρόπο αυτό η ανακύκλωση του κεφαλαίου θα τροφοδοτεί τη μελλοντική ανάπτυξη. Η πράσινη ανάπτυξη θα μπει στο επίκεντρο από το 2023 και μετά.

    Ωστόσο, η «Πράσινη» ανάπτυξη αποκτά κεντρικό και στρατηγικό χαρακτήρα για τη MYTILINEOS, τόσο μέσω της ανάπτυξης του Παγκόσμιου portfolio έργων ΑΠΕ της Εταιρείας, άνω των 8.5GW, όσο και μέσω του «πρασινίσματος» της παραγωγής αλουμινίου.

     Επίσης, οι  ταμειακές ροές θα βοηθήσουν στην εξομάλυνση του καθαρού χρέους από τα αυξημένα επίπεδα που αναφέρθηκαν το 3ο τρίμηνο του 22ου.

    Η στροφή της εταιρείας είναι προς την πράσινη ανάπτυξη και εστιάζει στην ανάπτυξη 1,4 GW σε φωτοβολταϊκά. Ταυτόχρονα, όμως μπαίνει την τελευταία φάση της θέσης σε λειτουργία της μονάδας CCGT ισχύος 826 MW, διπλασιάζοντας τη θερμική της ισχύ χωρητικότητα μέσα στο 2023.

    Ο όμιλος συνεχίζει να ψάχνει ευκαιρίες για να  αναπτύξει χαρτοφυλάκιο ανακύκλωσης αλουμινίου που έχει σημερινή δυνατότητα τους 60-65 kt, ενώ η μετάβαση στην πράσινη ενέργεια για την τήξη αλουμινίου θα γίνει πιθανότατα στις αρχές του 2024.

    Η δραστηριότητα  αλουμινίου συνεχίζει να είναι σταθερή  και ο κλάδος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο έχει ανακάμψει και θα διατηρήσει τη δυναμική σημαντικής κερδοφορίας. Επισημαίνεται, ότι η δυνατότητα του ομίλου να προμηθεύεται σε  ανταγωνιστικές τιμές φυσικό αέριο για να τροφοδοτεί τους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής και οι υψηλότερες αποδόσεις των σταθμών αναμένεται να συνεχίσουν και να οδηγούν τα περιθώρια κέρδους του τομέα ψηλά.

    Επενδυτική σύσταση Buy

    Όσον αφορά την επενδυτική σύσταση είναι Buy. Όπως εξηγεί η Citi, η εταιρεία είναι καλά τοποθετημένη στην καμπύλη κόστους του αλουμινίου και θα επωφεληθεί από τις υψηλότερες τιμές αλουμινίου και αλουμίνας· Επίσης, η 100% θυγατρική Protergia εμφανίζεται σε καλή θέση στην αγορά ενέργειας, όπου η ζήτηση φαίνεται ότι θα αυξηθεί αντικαθιστώντας το φυσικό αέριο.
    Οι τιμές καθιστούν τη θερμική ενέργεια πιο ελκυστική επιλογή ενώ η εταιρεία έχει ενισχύσει τη θέση της στη λιανική αγορά ενέργειας. Ταυτόχρονα, ο ισχυρός ισολογισμός του ομίλου τον κάνει καλά τοποθετημένο για να αξιοποιήσει νέες ευκαιρίες.



    ΣΧΟΛΙΑ